Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Start de PRECODE-studie binnenkort ook in uw geheugenpolikliniek? // 09/09/2019

In 2018 is door het Alzheimercentrum Amsterdam de PRECODE-studie gestart. Een landelijke studie naar de prevalentie, definitie, herkenning en zorgpaden van dementie op jonge leeftijd in Nederland. De PRECODE-GP (geheugenpoli) richt zich op het in kaart brengen van patiënten met dementie op jonge leeftijd in alle geheugenpoli’s van Nederland.

In de toekomst wil het Alzheimercentrum Amsterdam de data koppelen aan bestaande databases, zoals het Register Dementiezorg, om het beloop van dementie en het zorgtraject in kaart te brengen.   

Eenvoudige database

Om dit doel te bereiken hebben zij een database opgezet die eenvoudig in het gebruik is. Voor iedere patiënt met dementie jonger dan 70 jaar vragen zij de geheugenpoli’s om een heel korte dataset in te vullen. Zo houden zij de werkdruk zo laag mogelijk, terwijl ze tegelijkertijd een maximale hoeveelheid informatie hopen te verzamelen. Het Alzheimercentrum Amsterdam werkt nauw samen met het Nederlandse Geheugenpolinetwerk om alle geheugenpoli’s te bereiken.

Aanmelden

 Wilt u met uw geheugenpoli op korte termijn starten met PRECODE-GP? Meld u dan nu aan bij Annebet Leeuwis via a.leeuwis@amsterdamumc.nl