Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

PRECODE-GP: aantal patiënten met dementie op jonge leeftijd // 06/10/2020

PRECODE is een landelijke studie naar de definitie van, het herkennen van en voorkomen van jonge mensen met dementie. In Amsterdam zijn wij verantwoordelijk voor PRECODE-Geheugenpoli (PRECODE-GP). Het doel is een landelijke database op te zetten om daarmee inzicht te krijgen in het aantal patiënten met en de kenmerken van dementie op jonge leeftijd in alle geheugenpoliklinieken in Nederland. Om dit doel te kunnen realiseren hebben we úw geheugenpoli ook nodig!

Inmiddels zijn er 22 deelnemende geheugenpoliklinieken. De eerste patiënten worden geïncludeerd, maar met ruim 80 geheugenpoliklinieken in Nederland, zijn we er nog niet. Dus, bent u nog niet door ons benaderd en zou u graag meedoen? Neem dan contact met ons op via a.vangils@amsterdamumc.nl.

Wij drinken graag een (virtuele) koffie met u om de studie nader toe te lichten! Doet uw geheugenpoli al mee, maar kent u een geheugenpolikliniek die we nog niet benaderd hebben? Laat het ons weten! We hopen dat uiteindelijk alle ruim 80 geheugenpoliklinieken in Nederland deelnemen aan PRECODE-GP!

Hartelijke groet namens het PRECODE-GP-team van Alzheimercentrum Amsterdam.
Aniek van Gils
Annebet Leeuwis
Hanneke Rhodius
Wiesje van der Flier