Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Oproep van Brain Research Center tot deelname onderzoek // 16/12/2020

Brain Research Center is een onderzoekscentrum met drie locaties in Amsterdam, Den Bosch en Zwolle. Brain Research Center is gespecialiseerd in klinische studies (trials) met nieuwe medicijnen tegen alzheimer en andere hersenziekten en werkt onder andere nauw samen met het Alzheimercentrum Amsterdam, het Jeroen Bosch Ziekenhuis en de Isala Klinieken.

Recent zijn weer enkele nieuwe trials gestart, die open zijn voor deelnemers tussen de 50-85 jaar, gediagnosticeerd met Milde Cognitieve Stoornissen ten gevolge van de ziekte van Alzheimer (MCI) of de ziekte van Alzheimer in een licht stadium.

Oproep 

Mogelijk heeft u patiënten onder behandeling, die mogelijk interesse hebben aan deelname aan één van de volgende onderzoeken: Anavex (ANAVEX2-73-AD-004); Toyoma EU201(T-817MA); Cognition Therapeutics (COG0201) trial, Alzheon (ALZ-801-201ADBM) trial) en AC Immune (AMUA1802).
 
Daarnaast is Brain Research Center op zoek naar mannen en vrouwen vanaf de leeftijd 18 jaar, bij wie een genetische variant van de ziekte van Alzheimer in de familie voorkomt voor de DIAN-TU-001 trial, waar onlangs ook in diverse media aandacht aan werd besteed, zoals bij OP1

Contact 

Wilt u meer weten of een patiënt verwijzen naar Brain Research Center?