Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Nieuws vanuit het NGN // 04/12/2021

Met een zeer geslaagd live (!) NGN-congres nog vers in het geheugen, nadert 2021 alweer zijn eind. Een jaar dat weer veel gevraagd heeft van ons als zorgprofessionals heeft gevraagd. Maar we houden de moed erin! En gaan ook volgend jaar weer uit van een live congres, met ieder kwartaal een prikkelende nieuwsbrief en om de 2 maanden de webinars.

Het 6e NGN-congres

Op dinsdag 2 november vond het 6e NGN-congres plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Het thema was ‘De Geheugenpoli: Maatwerk!’. We mochten 139 deelnemers verwelkomen. Na de opening door Femke Bouwman (voorzitter NGN-bestuur) startte het congres met het verhaal en de ervaringen van een mantelzorger. Verder bestond het programma uit vier plenaire voordrachten inclusief een plenaire discussie met Martin Kat. De deelnemers konen uit zes parallelsessies twee kiezen waar zij bij aansloten. Na de lunchpauze, waarin flink werd genetwerkt, gaf Marieke Kroezen een korte presentatie over het project waar zij vorig jaar de NGN-posterprijs voor ontving en werd de NGN-posterprijs 2021 uitgereikt aan Aniek van Gils voor haar poster over de resultaten van het DAILY-project. De congrescommissie en het NGN-bestuur kijken terug op een zeer geslaagde dag. We bedanken alle deelnemers, sprekers, Congress Care en de congrescommissie voor hun enthousiasme. Het was fijn om elkaar sinds corona weer eens live te zien. We hopen jullie ook in 2022 te mogen ontmoeten tijdens het 7e NGN-congres!

NGN-webinars

Ook in 2022 gaan we onverminderd door met kennisdeling. Inmiddels staan er al vier webinars gepland. Aanmelden voor de webinar ‘Post diagnositische zorg voor jonge mensen met dementie’ kan door een mail te sturen naar ngn@vilans.nl
3 februari, van 16.00-17.00 uur   Post diagnostische zorg voor jonge mensen met dementie
Dr. Christian Bakker, Radboudumc Alzheimer Centrum, UKON en Kenniscentrum Dementie op Jonge Leeftijd      
14 april, van 16.00-17.00 uur  ABOARD
Prof. Wiesje van de Flier, Alzheimercentrum VUMC, Amsterdam 
23 juni, van 16.00-17.00 uur   Diagnostiek bij jonge mensen met dementie
Prof. Yolande Pijnenburg, Alzheimercentrum Amsterdam    
13 oktober, van 16.00-17.00 uur   Het PRECODE-project
Prof. dr. Marjolein de Vugt, hoogleraar Psychosociale Innovaties bij Dementie, Alzheimer Center Limburg 

In contact via Siilo

Sinds de oprichting van het NGN in 2016 heeft het aantal lezers van de NGN-nieuwsbrief zich uitgebreid tot 600 (!) lezers. Een prachtig aantal. We hebben vorig jaar ook een Siilo-appgroep, daar hebben zich 52 deelnemers bij aangesloten. Het NGN heeft voor u een groepsapp aangemaakt via de app ‘Siilo’. Op deze manier kunt als NGN-lid de dialoog met elkaar aangaan en vragen stellen via een beveiligde omgeving. Heeft u bijvoorbeeld vragen over de te stellen diagnose, aanpak of therapie in verschillende (probleem)situaties? Ga met elkaar in gesprek via de Siilo-app. Lees hoe het werkt.

Kennis en informatie delen op de website

Op de NGN-website staat een lijst met geheugenpoli's per provincie. Wilt u met uw geheugenpoli vermeld worden? Laat dan uw gegevens achter via dit formulier.

De NGN-website wordt voor en door u en gevuld

Mist u relevante richtlijnen, protocollen of andere interessante documenten? Of heeft u onlangs een (na)scholing gevolgd die mogelijk voor uw collega’s interessant is? Stuur deze dan per mail naar ngn@vilans.nl.