Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

‘Meet the expert’: videoreeks over neuropsychiatrische symptomen // 20/09/2019

Wanneer komen mensen bij een ouderenpsychiater? Wat zijn de klachten? Hoe verken je een niet medicamenteuze behandeling? Hoe ga je om met voorbeelden uit de praktijk: ‘Dokter, mijn man loopt de hele dag heen en weer, heeft u daar een pilletje voor?’. Deze en andere (praktijk)vragen komen aan bod in de videoreeks 'Meet the expert'.

Video over dementie

In deze video (24 min) geeft Anje Sterrenburg (ouderenpsychiater bij GGZ Delfland) antwoord op vragen over de behandeling van neuropsychiatrische symptomen bij dementie. Ruth Pel-Littel van Vilans (coördinator NGN) stelt de vragen.

Korte clips uit deze video:

  1. Neuropsychiatrische verschijnselen bij dementie
  2. Niet medicamenteuze behandeling
  3. Medicamenteuze behandeling
  4. Vragen uit de praktijk

Over het Nederlands Geheugenpoli Netwerk (NGN)

Het NGN is voor iedereen die werkt op een geheugenpolikliniek: artsen, medisch specialisten en verpleegkundigen. Op Zorg voor Beter is sindskort een aparte hoek te vinden met nieuwsberichten en activiteiten.

Lees meer over het NGN:

Volgend webinar: Wet zorg en dwang

Het onderwerp voor de tweede webinar is de Wet zorg en dwang. Heeft u vragen over dit onderwerp? En wilt u graag van een expert uit het veld zijn of haar antwoord daarop horen? Of heeft u na het zien van deze eerste webinar suggesties of tips? Laat dit dan voor 15 oktober weten via ngn@vilans.nl o.v.v. ‘Meet the expert’.