Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Gezocht: ziekenhuizen voor Flashmob-studie // 04/12/2021

Ziekenhuizen en contactpersonen gezocht voor de landelijke Flashmob-studie. De prevalentie en herkenning van cognitieve problematiek in het ziekenhuis.

Doelstelling

Vanuit Alzheimer Centrum Groningen wordt op Wereld Alzheimer Dag, 22 september 2022, een Flashmob-studie georganiseerd met het doel om inzicht te krijgen in de prevalentie van cognitieve problemen in het ziekenhuis en de herkenning hiervan door zorgmedewerkers. Op één dag wordt er in verschillende ziekenhuizen in Nederland een eenvoudige cognitieve screeningstest afgenomen bij meerdere patiënten. Vervolgens worden de betrokken verpleegkundigen en artsen gevraagd of zij denken dat er cognitieve problemen aanwezig zijn bij deze patiënten.

Contact

Geïnteresseerd om vanuit uw ziekenhuis deel te nemen op Wereld Alzheimer Dag en samen te werken aan herkenning van cognitieve stoornissen in het ziekenhuis? Heeft u andere ideeën over de studie of wilt u op een andere manier samenwerken binnen dit onderzoek? Neem contact op met Fleur Visser, promovendus ABOARD.