Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Informatie over dementie in het Turks en Marokkaans // 01/12/2022

Onder mensen met een Turkse of Marokkaanse achtergrond is nog veel onbekendheid over dementie en er wordt weinig over gesproken. Ook blijkt hulp en ondersteuning niet altijd makkelijk te vinden of aan te sluiten. Daarom heeft Alzheimer Nederland vernieuwd informatiemateriaal gemaakt in meerdere talen.

De huidige generatie ouderen met een migratieachtergrond is vaak niet in Nederland opgegroeid en beheerst de (medische) taal soms niet genoeg om de bestaande informatie te begrijpen. Samen met mantelzorgers en zorgprofessionals maakten we daarom meertalige pagina’s met informatie, video's, verhalen en een hulpwijzer. Daarnaast ontwikkelden we nieuwe brochures in het Turks en Arabisch, die we inmiddels hebben verspreid, onder andere via huisartsen.

Omgaan met dementie

Dementie is voor iedereen anders, maar het helpt om te zien of lezen hoe anderen met de ziekte omgaan. Te weten dat je er niet alleen voor staat.
 
Kijk voor meer informatie op:

Geheugenpoli’s en andere zorginstellingen bestellen de nieuwe brochures gratis via de webwinkel van Alzheimer Nederland.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.