Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Hanneke Rhodius-Meester genomineerd voor YOR-award // 16/03/2021

Klinisch geriater en senior onderzoeker Hanneke Rhodius-Meester van Alzheimercentrum Amsterdam is genomineerd voor de Young Outstanding Researcher (YOR) Award 2021 van Alzheimer Nederland. De award is voor jonge en talentvolle onderzoekers om onderzoek naar oplossingen voor mensen met dementie en hun naasten te versnellen. Door te stemmen kan Hanneke deze prijs winnen.

Stem op Hanneke

We zijn trots op Hanneke dat ze is genomineerd voor de talentprijs en u kunt haar ook helpen door te stemmen via onderstaande link:

Over Hanneke

Hanneke is een van de vier kandidaten die uit alle aanvragen geselecteerd werd door wetenschappers uit de onderzoekswereld. Als klinisch geriater wil Hanneke vragen van haar patiënten met geheugenproblemen zo goed mogelijk kunnen beantwoorden. Maar… antwoorden zijn er onvoldoende. Daarom ontwikkelt ze een computertool die - met behulp van kunstmatige intelligentie - verschillende testresultaten van de patiënt combineert en overzichtelijk weergeeft. Hiermee krijgen zowel de patiënt en als de arts meer inzicht in wat er aan de hand is, met meer nauwkeurigheid en meer zekerheid.

Lees hier meer over het onderzoek en de droom van Hanneke op de website van Alzheimer Nederland: ‘Dokter, wat heb ik?, ‘Wat kan ik ertegen doen?’ en ‘Hoe gaat het verder?’