Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Gezocht: deelnemers voor studie Toyama EU201 // 18/06/2019

Het Brain Research Center is een onderzoekscentrum met 2 locaties gespecialiseerd in klinische studies (trials) met nieuwe medicijnen tegen de ziekte van Alzheimer en andere hersenziekten. Het Brain Research Center werkt onder andere nauw samen met het Alzheimercentrum Amsterdam en het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Eind juni 2019 start een nieuwe studie, waarvoor nog gezocht wordt naar deelnemers (tussen de 50 en 80 jaar) die een diagnose MCI of de ziekte van Alzheimer in een licht stadium hebben en zich willen inzetten voor wetenschappelijk onderzoek. Dit betreft de Toyama EU201, een fase II-studie met de duur van 78 weken. 

Het doel is om P-Tau en totaal-Tau in de liquor te verlagen door toediening van orale medicatie. Het is de verwachting dat deze medicatie een neuroprotectieve werking heeft door middel van het behouden van intracellulaire antioxidant mechanismen en het moduleren van microglia functie. Hierdoor blijven functies van neuronen, gliacellen en synapsen in het neuronale netwerk behouden. 

Kent u als behandelaar iemand die voldoet aan:

  • Een MMSE-score tussen de 24 en 30 
  • Een CDR-score van 0,5 of van 1
  • Minimaal 3 maanden stabiel op cholinesterase-remmer
Voor aanmelden of vragen kunt u bellen met Norbert Pollemans: 020-3017170. Neem ook een kijkje op brainresearchcenter.nl.