Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Gezocht: deelnemers voor medicijnonderzoek // 11/03/2020

Het Brain Research Center is een onderzoekscentrum met 2 locaties gespecialiseerd in klinische studies (trials) met nieuwe medicijnen tegen Alzheimer en andere hersenziekten. Het Brain Research Center werkt onder andere nauw samen met het Alzheimercentrum Amsterdam en het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Wij hebben al veel enthousiaste deelnemers doorverwezen gekregen, dank daarvoor! Wij zoeken nog deelnemers voor de volgende studies:

De GAIN-trial

Dit is een fase II/III Gerandomiseerd Dubbelblind Placebogecontroleerd onderzoek naar de werking en veiligheid van het onderzoeksmiddel COR388 HCl. In het onderzoek zal worden beoordeeld of het middel (een orale capsule) de achteruitgang bij de ziekte van Alzheimer kan afremmen. De doelgroep voor dit onderzoek zijn mannen en vrouwen tussen de 55 en 80 jaar, die gediagnosticeerd zijn met de ziekte van Alzheimer.


De Toyoma EU201-(T-817MA)-trail

Een fase II Multicenter Gerandomiseerd Dubbelblind gecontroleerd onderzoek. Het onderzoeksmiddel T-817MA is een nieuw middel (in tabletvorm) tegen de ziekte van Alzheimer. Met dit onderzoek willen de onderzoekers meer te weten komen over de veiligheid en effectiviteit van het middel. De doelgroep voor dit onderzoek zijn mannen en vrouwen tussen de 50 en 80 jaar die gediagnosticeerd zijn met Milde Cognitieve Stoornissen ten gevolge van de ziekte van Alzheimer (MCI) of de ziekte van Alzheimer in een licht stadium.


Neem voor meer informatie een kijkje op onze website. Ons kantoor in Amsterdam is te bellen op 020-3017170. Voor ons kantoor in Den Bosch belt u naar 073-2004111.