Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Gezocht: deelnemers voor geneesmiddelenonderzoek ziekte van Alzheimer // 06/10/2020

Wij zijn op zoek naar deelnemers tussen de 50 en 85 jaar die gediagnosticeerd zijn met Milde Cognitieve Stoornissen ten gevolge van de ziekte van Alzheimer (MCI) of de ziekte van Alzheimer in een licht stadium.

Voor deze deelnemers kan gekozen worden uit diverse geneesmiddelenonderzoek (fase I of fase II) variërend van een tablet als behandeling (ANAVEX2-73-AD-004 trial; Toyoma EU201(T-817MA) trial; Cognition Therapeutics (COG0201) trial) tot immunisatie met een vaccin (AMUA1802 AC Immune).

Brain Research Center is een onderzoekscentrum met drie locaties (Amsterdam, Den Bosch en - recent geopend - Zwolle). Brain Research Center is gespecialiseerd in klinische studies (trials) met nieuwe medicijnen tegen Alzheimer en andere hersenziekten en werkt onder andere nauw samen met het Alzheimercentrum Amsterdam, het Jeroen Bosch Ziekenhuis en de Isala Klinieken.

Ondanks de huidige situatie m.b.t. COVID-19 worden er nieuwe trials gestart en kunnen er nieuwe kennismakingen en screeningsvisites gepland worden, wij volgen hierbij nauwgezet de informatie en maatregelen vanuit het RIVM, aangevuld met een influenzavaccinatie voor de medewerkers van Brain Research Center.