Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Werkgroep Dementievriendelijk ziekenhuis zoekt versterking // 28/06/2021

De NGN-werkgroep zet zich in om ziekenhuizen dementievriendelijker te maken, zowel op de geheugenpoli als in de rest van het ziekenhuis. NGN en Alzheimer Nederland hebben hiervoor de handen in een geslagen, versterkt door docent en onderzoeker Annette Keuning (onderzoek naar ouderen met dementie in het ziekenhuis) en mantelzorger Harm Rabbers.

We zijn bezig met het opstellen van punten waar een dementievriendelijk ziekenhuis aan zou moeten voldoen, gebaseerd op de aanbevelingen van de Zorgstandaard Dementie en het onderzoeksrapport Ziekenhuizen en dementie uit 2019. Daarnaast verzamelen we goede voorbeelden van dementie vriendelijkheid binnen ziekenhuizen. Heb je een goed voorbeeld wat je wil delen, laat het ons weten.

Wij zoeken nog versterking vanuit de werkvloer: ben jij die enthousiaste geriater, verpleegkundige, internist of neuroloog die op alle plekken in het ziekenhuis komt en vaak denkt: Dat kan beter voor mensen met dementie? Dan zijn wij op zoek naar jou. Denk je mee in onze werkgroep? We komen 1x per maand 1 uur (online) bij elkaar. Meld je hier aan!