Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Dementiemonitor Mantelzorg van start // 23/03/2018

Iedere twee jaar houdt Alzheimer Nederland samen met het Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL) een landelijk onderzoek onder mantelzorgers van mensen met dementie: de Dementiemonitor Mantelzorg. Wat vinden mantelzorgers belangrijk? Hoe ervaren ze de zorg voor hun naasten?

De uitkomsten van de Dementiemonitor Mantelzorg deelt Alzheimer Nederland met het ministerie van VWS, zorgaanbieders en - verzekeraars en gemeenten. Ook Tweede Kamerleden maken er gebruik van. Zo beïnvloedt Alzheimer Nederland beslissingen met als doel om de zorg te verbeteren.

Wie kan meedoen aan de Dementiemonitor

Iedereen die zorgt voor een naaste met dementie kan de Dementiemonitor invullen. Het maakt niet uit of de naaste nog thuis woont of reeds is verhuisd naar een verpleeghuis. Het onderzoek bestaat uit een vragenlijst van 15 tot 20 minuten.

Hoe kunt u helpen?

U kunt ons helpen door de bezoekers van uw geheugenpoli op de Dementiemonitor te wijzen. Bijvoorbeeld door onze flyer (pdf) te delen.

Wilt u flyers ontvangen om in de wachtruimte van de geheugenpoli te leggen? Stuur dan een e-mail naar Susanne van den Buuse: s.vandenbuuse@alzheimer-nederland.nl.

Meer informatie over de dementiemonitor en de resultaten leest u op alzheimer-nederland.nl.