Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Vragenlijst: Online leefstijl hulpmiddel voor mensen met cognitieve klachten // 05/12/2022

Het Alzheimer Centrum Limburg ontwikkelt een online hulpmiddel dat informatie geeft over de relatie tussen leefstijl en hersengezondheid. Denk aan een website of een app, voor mensen met subjectieve of milde cognitieve klachten die op de geheugenpoli komen, maar niet met dementie gediagnostiseerd zijn.

Met een vragenlijst horen de onderzoekers graag hoe zorgprofessionals denken over een dergelijk hulpmiddel. Wat voor informatie zou u graag willen lezen of aanbieden aan uw patiënten over de relatie tussen leefstijl en hersengezondheid? En wat motiveert u of houdt u juist tegen om het online hulpmiddel te gaan gebruiken in de praktijk?

Helpt u mee? Het invullen van de online vragenlijst duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. 

Naar de vragenlijst
 

Verbetering

Naast informatie zal het online hulpmiddel de gebruiker ook laten zien waar ‘ruimte voor verbetering’ zit en hoe hij in zijn leefstijl aanpassingen kan doen om de hersenen zo gezond mogelijk te houden.

Meer weten

Heeft u vragen over dit onderzoek of lukt het niet om de link te openen? Stuur dan een e-mail naar Lotte Truin, uitvoerend onderzoeker van het Alzheimer Centrum Limburg.

Dit onderzoek maakt onderdeel uit van het ABOARD-project.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.