Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Aantal patiënten met dementie op jonge leeftijd in Nederlandse geheugenpoli’s // 14/12/2020

PRECODE is een landelijke studie naar de definitie van, het herkennen van en voorkomen van dementie op jonge leeftijd. In Amsterdam zijn wij verantwoordelijk voor PRECODE-Geheugenpoli (PRECODE-GP). Het doel is een landelijke database op te zetten om daarmee inzicht te kunnen krijgen in het aantal patiënten met en de kenmerken van dementie op jonge leeftijd in alle geheugenpoliklinieken in Nederland.

Om dit doel te kunnen realiseren hebben we ook uw geheugenpoli nodig! Inmiddels zijn er 35 deelnemende geheugenpoliklinieken. De eerste patiënten worden geïncludeerd, maar met ruim 80 geheugenpoliklinieken in Nederland, zijn we er nog niet. Dus, bent u nog niet door ons benaderd en zou u graag meedoen?

Aanmelden

Neem contact met ons op via a.vangils@amsterdamumc.nl. Wij drinken graag een (virtuele) koffie met u om de studie nader toe te lichten! Doet u geheugenpoli al mee, maar kent u een geheugenpolikliniek die we nog niet benaderd hebben? Laat het ons weten! We hopen dat uiteindelijk alle ruim 80 geheugenpoliklinieken in Nederland deelnemen aan PRECODE-GP! 

Hartelijke groet namens het PRECODE-GP-team van Alzheimercentrum Amsterdam, 
Aniek van Gils 
Annebet Leeuwis 
Hanneke Rhodius 
Wiesje van der Flier