Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Kennisbundels Gehandicaptensector

Met de kennisbundels 'Licht verstandelijke beperking' en 'Ernstige meervoudige beperking' leer je op een leuke en snelle manier meer over deze cliëntgroepen! De kennisbundels zijn geschikt voor het mbo- of hbo-onderwijs of voor na- en bijscholing.

Kennisbundel Ernstig meervoudige beperking

De kennisbundel Ernstig meervoudige beperking (EMB) gaat in op onderwerpen als veelvoorkomende gezondheidsproblemen, de gevolgen van EMB op verschillende leefgebieden, ondersteunings- en communicatietechnieken en moeilijk verstaanbaar gedrag. De kennisbundel  EMB is ontwikkeld voor het mbo- en hbo-onderwijs en voor na- en bijscholing van zorgprofessionals.

Naar de kennisbundel EMB 

Kennisbundel Licht verstandelijke beperking 

De kennisbundel Licht verstandelijke beperking (LVB) gaat in op onderwerpen, zoals de gevolgen van een LVB, diagnostiek en problematieken die bij deze doelgroep veel voorkomen, leefgebieden als school en werk en ondersteuningsmethodieken. De kennisbundel LVB is ontwikkeld voor het mbo- en hbo-onderwijs en voor na- en bijscholing van zorgprofessionals.

Naar de kennisbundel LVB 

Samen sterk voor kwaliteit

De kennisbundels zijn ontwikkeld in het kader van 'Samen sterk voor kwaliteit': de kwaliteitsagenda voor de gehandicaptenzorg. De kwaliteitsagenda heeft één missie: zorgen dat mensen met een beperking een fijn leven hebben.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.