Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Kennisbundel eHealth

Apps, domotica, robots of elektronische cliëntendossiers zijn allemaal voorbeelden van eHealth, een verzamelnaam voor alle digitale en elektronische middelen in de gezondheidszorg. Vilans heeft samen met een werkplaats van Zorg voor Beter een nieuwe kennisbundel eHealth gemaakt. Deze kennisbundel bevat actuele informatie en praktijkopdrachten die MBO-docenten Zorg en Welzijn kunnen gebruiken in het onderwijs.

Bekijk de online Kennisbundel eHealth (is ook te printen)

kennisbundel ehealth ouderenzorg

Beroepsmatig met nieuwe technologie werken vraagt andere, nieuwe vaardigheden. De nieuwe mogelijkheden van technologie verdienen daarom meer aandacht, zowel in opleidingen als bijscholing. Ook de belemmeringen en dilemma’s komen aan bod. De informatie sluit aan op de kwalificatiedossiers van SBB. De kennisbundels zijn gratis beschikbaar.

Inhoud kennisbundel

  • Voorbeelden van toepassingen in de praktijk (en taken en vaardigheden van zorgverlener).
  • Wat levert eHealth op? Voor de zorgvrager én zorgverlener!
  • Aandacht voor acceptatie door ouderen.
  • Vraagstukken rond privacy.

Praktijkopdrachten en deel je lesmateriaal!

Bij ieder onderwerp staan praktijkopdrachten en video’s die direct  in de les te gebruiken zijn. De kennisbundel is gemaakt in samenwerking met docenten, experts en cliënten. We nodigen docenten ook uit hun aanvullingen en lesmateriaal de delen, zodat deze in de kennisbundel opgenomen kan worden.

In samenwerking met…

De kennisbundel is gemaakt door Vilans, in samenwerking met een werkplaats van Zorg voor Beter. Opdrachten en tekst zijn gebruikt in een pilot met MBO Utrecht en Summa college. Fontys hogescholen heeft bijgedragen aan het onderdeel ‘acceptatie door ouderen’. V&VN en SBB hebben de bundel getoetst op herkenbaarheid voor het vak en kwalificatiedossiers. De kennisbundel is gefinancierd door ZonMw vanuit het Nationaal Programma Ouderenzorg.

Meer op Zorg voor Beter

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.