Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Kennisbundels Dementie

Er zijn vier kennisbundels waarin dementie aan de orde komt. Een kennisbundel zet de belangrijkste informatie voor zorgverleners op een rij, en is te gebruiken in het mbo- of hbo-onderwijs, of als bijscholing. 

Ga direct naar:

Kennisbundel Dementie
Kennisbundel Kwaliteit van leven
Kennisbundel Verward gedrag in de wijk
Kennisbundel Samenwerking Dementie op jonge leeftijd

Kennisbundel Dementie

Online Kennisbundel Dementie (versie september 2016)

Bekijk vernieuwde online kennisbundel Dementie (september 2016)

Overzicht lesmateriaal

De Kennisbundel Dementie geeft je een overzicht van de verschillende vormen van dementie. Daarbij komen de verschillende stadia van dementie en de mogelijke belevingsgerichte ondersteuning in elk stadium aan de orde. De kennisbundel geeft een overzicht van behandelings- en begeleidingsvormen van dementie en hun naasten.

Ook biedt het informatief casusmateriaal, tips voor online beschikbare voorlichtingsfilms en een overzicht van passend lesmateriaal.

Kennisbundel Kwaliteit van leven

Een kennisbundel met praktische tips voor zorgmedewerkers en management over het bijdragen aan de kwaliteit van leven van mensen met dementie en hun naasten. In deze kennisbundel vind je 11 praktische tips om een positieve bijdrage te leveren aan kwaliteit van leven bij mensen met dementie en hun naasten.Ook kun je ook eigen materiaal insturen.

De kennisbundel is ontwikkeld door Vilans in samenwerking met Alzheimer Nederland, CZ, Zilveren Kruis, VGZ, Zeeuwse Zorgschakels en Netwerk Dementie Drenthe.​

Kennisbundel Verward gedrag in de wijk

De kennisbundel Verward in de wijk ondersteunt je bij de organisatie van zorg in je eigen wijk of buurt en biedt handvatten om samen te werken met zowel formele als informele zorgverleners. De bundel is opgebouwd uit meerdere hoofdstukken rondom kennis, organisatie en gedrag. De kennisbundel richt zich op HBO-docenten en praktijkopleiders.

De kennisbundel is ontwikkeld door SBW (Stichting Bevordering Wijkverpleegkunde), Hogeschool Rotterdam HBO-V opleiding, Laurens, Movisie en Vilans.

Kennisbundel Samenwerking Dementie op jonge leeftijd

Bij dementie op jonge leeftijd bevinden mensen zich in een andere levensfase dan bij dementie op latere leeftijd. Dat betekent dat er meer en andere partijen bij betrokken zijn. Deze kennisbundel biedt zorgprofessionals informatie, tips en materialen om passende zorg en ondersteuning in de regio te organiseren voor jonge mensen met dementie en hun naasten.

Lees meer op Zorg voor Beter

Reageer op deze pagina

JOUW REACTIE
Wil je een link invoegen in de tekst? Zet de link tussen vierkante haken: [www.zorgvoorbeter.nl]