Is jouw interventie ook interessant voor andere zorgverleners? Meld hem dan aan voor het erkenningstraject. Dat kan met het aanmeldformulier. Vilans begeleidt je op weg naar een beoordeling door de erkenningscommissie.
https://www.youtube.com/watch?v=U4SSwNxm8KM
De voordelen
- De feedback van experts helpt je waar nodig jouw interventie verder te ontwikkelen. Daarmee krijg je goed zicht op de sterke punten en ontdek je wat beter kan.
- Als jouw interventie wordt opgenomen in de databank, is hij toegankelijk voor een groot publiek in de gehandicaptenzorg en ouderenzorg.
- De online toegankelijkheid van de databank stelt professionals in staat interventies te vinden en te vergelijken. Zo help je mee de kwaliteit van de gehandicaptenzorg en ouderenzorg te verbeteren.
Criteria voor erkenning
Een interventie kan erkend worden als:
- Goed onderbouwd.
- Effectief volgens eerste aanwijzingen.
- Effectief volgens goede aanwijzingen.
- Effectief volgens sterke aanwijzingen.
Lees meer over de beoordelingscriteria van de erkenningscommissie.
Na je aanmelding
Als Vilans besluit dat jouw interventie voor beoordeling in aanmerking komt), start het erkenningstraject. In dit traject van ongeveer vier maanden begeleidt Vilans je bij het beschrijven van jouw interventie. Vervolgens beoordeelt de erkenningscommissie jouw interventie. De erkenningscommissie is onafhankelijk en bestaat uit hoogleraren en ervaren mensen uit praktijk.
Na erkenning
Als jouw interventie erkend wordt, nemen we hem op in onze databank. Jouw interventie is dan online toegankelijk.
Meer weten
Wil je weten of het erkenningstraject voor jouw interventie interessant kan zijn? Neem dan contact op met Vilans, info@vilans.nl of (030) 789 23 00. Wij helpen je graag verder.