Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn
Familieparticipatie

Apps: communiceren met familie en mantelzorgers

Steeds vaker gebruiken zorgprofessionals handige apps in hun werk. Deze gratis apps zijn handig voor zorgverleners of voor mantelzorgers en ondersteunen de onderlinge communicatie. Ken jij andere handige gratis apps? Laat het ons weten door onderaan de pagina een reactie te plaatsen.

Fello

Als zorgprofessional draag je samen met de familie de verantwoordelijkheid voor het welzijn van een cliënt. In de dagelijkse praktijk is dit soms best ingewikkeld. Iedereen heeft de beste bedoelingen, maar wanneer bijvoorbeeld emoties de overhand nemen wordt afstemming steeds moeilijker. Met de app Fello stroomlijn je de communicatie. Maak eenvoudig afspraken met de familie. Je hebt op ieder gewenst moment inzicht, maar je hoeft niet de leiding te nemen. Zo kun je de familie de juiste ondersteuning bieden op het juiste moment en heb je altijd overzicht. Functies in Fello zijn: berichten uitwisselen, afspraken maken in de agenda, taken toevoegen en een datumprikker.

app Fello voor mantelzorg

Inlife

De Inlife-app verlicht de zorg die mantelzorgers geven aan mensen met dementie. Door mensen rondom de persoon met dementie te betrekken. Samen met de cliënt nodigt de mantelzorger mensen in de eigen omgeving uit om Inlife te gebruiken. De mensen in de omgeving accepteren de uitnodiging en geven meteen aan hoe en waarmee ze kunnen ondersteunen. Je vindt in de Inlife-app deze functies:

  • Activiteiten en ervaringen uitwisselen via de agenda en de tijdlijn.
  • Via de agenda-functie hulp vragen aan de omgeving, bijvoorbeeld vervoer naar een afspraak.
  • Persoonlijke berichten sturen naar de andere gebruikers.
  • Nuttige informatie lezen rondom de zorg in het zorgboek en het kompas.

Inlife is ontwikkeld door Maastricht University met steun van ZonMW/Memorabel. Inlife is momenteel zonder kosten beschikbaar voor mensen die willen meedoen aan een onderzoek naar de effectiviteit van dit programma.

ShareCare

ShareCare FREE is een handige app om samen te mantelzorgen. Wat kun je met ShareCare?

  • Een groep aanmaken: nodig familie, vrienden, buren of vrijwilligers uit met wie je samen voor iemand wilt zorgen.
  • Veilig chatten: deel hulpvragen, de stand van zaken en wat de dokter zei. Houd de betrokkenen op de hoogte.
  • Agenda delen: stem bezoekjes af, noteer afspraken.

Is je groep groter of gaat het om intensieve mantelzorg? Dan is er een betaalde app ShareCare PREMIUM.

Overzicht digitale platforms (met kosten)

Naast deze gratis apps zijn er meer apps en platforms waarmee zorgverleners met familie of mantelzorgers kunnen communiceren, betaald of gratis. Een overzicht van meer dan 30 websites, community's en apps met een beknopte beschrijving van de mogelijkheden en kosten, vind je in het geactualiseerde overzicht 30 digitale platforms (pdf, april 2017).

Reageer op deze pagina

JOUW REACTIE
Wil je een link invoegen in de tekst? Zet de link tussen vierkante haken: [www.zorgvoorbeter.nl]