Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn
Familieparticipatie

Fase 2 Verhuizen

Verhuizen naar het verpleeghuis is een ingrijpende gebeurtenis. Niet alleen voor de persoon zelf, maar ook voor familie en vrienden. Deze stap verdient veel aandacht en begeleiding van alle betrokkenen. Download de handreiking 'Waardig verhuizen naar het verpleeghuis' van Pieter van Foreest. 

Pieter van Foreest: handreiking voor verhuizing

Communiceren met familie: verhuizenDe Handreiking ‘Waardig verhuizen naar het verpleeghuis’ van Pieter van Foreest biedt handige tips om de mantelzorger en familieleden in elk stadium van de verhuizing te betrekken en om wederzijdse verwachtingen af te stemmen. Pieter van Foreest streeft tijdens de verhuisfase naar een warm welkom voor de bewoners en hun mantelzorgers, zodat zij zich snel thuis voelen. Vooraf investeren in sociale en emotionele verwerking is essentieel. 

Bekijk de handreiking van Pieter van Foreest (pdf)

Florence: zorgpad

Zorgorganisatie Florence wil haar cliënten een warm welkom bieden. Zij werken met een zorgpad voor alles rondom de verhuizing. In het zorgpad staan de opeenvolgende stappen en beslismomenten tijdens de verhuizing beschreven. Elke professional weet wanneer welke stap gezet wordt en kan zijn rol daarin nemen. Familie en nieuwe bewoners weten wat ze kunnen verwachten. Florence heeft daarin nadrukkelijk de zachte, menslievende kant meegenomen zodat het inhuizen op een warme, vriendelijke manier gebeurt.
 
Lees het voorbeeld van Florence (pdf)
Download het zorgpad van Florence (pdf)

 

Reageer op deze pagina

JOUW REACTIE
Wil je een link invoegen in de tekst? Zet de link tussen vierkante haken: [www.zorgvoorbeter.nl]