Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Wzd Café - Individueel afwegingskader als hulpmiddel om deuren te openen

Datum/tijd

Dinsdag 16 juli 2024 van 11.00 uur tot 12.30 uur

Kosten

Gratis toegang

Als zorgverlener wil je bewoners zoveel mogelijk vrijheid en privacy geven. Sommige zorgorganisaties zijn bezig met het inrichten van een open-deuren-beleid. Andere blijven nog achter en worstelen met de invoering ervan. Een open-deuren-beleid is niet altijd makkelijk en er kleven risico’s aan. Een individueel afwegingskader kan hierbij helpen, want een deur kan op veel manieren open!

In dit Wzd Café bespreken we de inzet van een individueel afwegingskader. Een dergelijk document kan organisaties helpen bij het methodisch en structureel kijken naar veiligheid, wilsbekwaamheid, zelfredzaamheid en de eigenwaarde van cliënten. Deze risicosignalsering staat natuurlijk niet op zichzelf, maar maakt onderdeel uit van het werken met het zorg- of ondersteuningsplan én het stappenplan Wzd.

Kom naar het Wzd Café en praat mee!

We gaan graag met elkaar in gesprek over het openen van deuren en de risico’s. Hoe kijken jullie daar tegenaan? Zijn jullie bekend met een individueel afwegingskader? En zo ja, wat heeft het jullie opgeleverd?

Praktische informatie

  • Dag: 16 juli 2024
  • Tijd:  Van 11.00 tot 12.30 uur
  • Locatie: Via MS Teams
  • Kosten: Geen   
  • Inschrijven:  Schrijf je in

Voor wie?

Dit Wzd Café is bedoeld voor zorgprofessionals in de ouderen- en gehandicaptenzorg die werken met mensen die dementie of een verstandelijke beperking hebben.

Een deur kan op veel manieren open

Als je goed en zorgvuldig zoekt naar alternatieven, blijkt er vaak meer mogelijk dan je denkt. Met de campagne ‘Een deur kan op veel manieren open’ laten wij zien hoe organisaties aan de slag gaan met het openen van deuren. De norm moet zijn dat je als zorgverlener kijkt naar wat er wél kan. Dat doen we door te laten zien dat veel collega’s dit al met succes doen. Volg de campagne via LinkedIn of bekijk de campagnepagina www.vilans.nl/opendeur.

Locatie

Online

Aanmelden

Via het evenementenportaal 

Let op: Inschrijving verloopt via onze evenemententool, met het verzoek een account aan te maken. Dat doe je eenmalig. Daarna heb je altijd toegang tot een totaaloverzicht van alle Vilans-evenementen. De eerste keer dat je inschrijft kan het tot 2 dagen duren voor je account geactiveerd is. Na activeren krijg je het verzoek de aanmelding te voltooien. Ondervind je problemen tijdens het inschrijven? Mail naar registreren@vilans.nl.