Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

SPOT ON: Infectiepreventie

Ook in 2022 staat (bijna) iedere maand een thema centraal tijdens de SPOT ON-week. In september is dat infectiepreventie. Van 26 t/m 30 september volg je interessante online bijeenkomsten en delen we nieuwe kennis en hulpmiddelen. Zo kan je zelf aan de slag met dit belangrijke thema. Lees hieronder wat je kan verwachten.

Deze SPOT ON-week wordt georganiseerd door Verenso, ActiZ, V&VN, Vilans en het ministerie van VWS. Samenwerkingspartners binnen het project Samen werken aan infectiepreventie. Een project dat zich richt op het ondersteunen van zorgorganisaties op het verbeteren van infectiepreventie. Dit doen zij samen met de Vereniging voor Hygiëne & Infectiepreventie in de Gezondheidszorg (VHIG) en Antibioticaresistentie-zorgnetwerken. 

Wat gaan we doen?  

Vrijdag 30 september | 09.30 – 11.00 uur | Voorlichtingsbijeenkomst: samen werken aan infectiepreventie
Nieuwe zorgorganisaties kunnen zich aanmelden voor ondersteuning. Overweeg je deelname en wil je meer weten over het project? Kom dan naar deze bijeenkomst. Meld je aan.

Kennis en inspiratie

WIl je inspiratie opdoen gedurende de SPOT ON-week? Bekijk hieronder alvast wat je kunt verwachten. Houd hiervoor de website van Waardigheid en trots in de gaten tijdens de week zelf. 
  • 9 tips om samen te werken aan infectiepreventie
  • Update van de Wegwijzer infectiepreventie. In de wegwijzer staan de belangrijkste aandachtspunten én hulpmiddelen bij hygiëne en infectiepreventie op een rij. In deze update worden de nieuwste tools en inspiratievoorbeelden toegevoegd.
  • Praktijkvoorbeeld van Zorgcentra de Betuwe. Een mooi voorbeeld van een deelnemer van het project ‘Samen werken aan infectiepreventie’. Zij zijn aan de slag gegaan en hebben een nieuw beleid op infectiepreventie ontwikkeld.

Meer weten?

Bekijk dan de pagina over de SPOT ON-week op Waardigheid en Trots.

Wanneer

maandag 26 september 2022