Naar hoofdinhoud Naar footer

Online workshop ‘Puzzelen in de polder'

Datum/tijd

Maandag 26 februari 2024 van 12.00 uur tot 13.00 uur

Er bestaan veel raakvlakken tussen het gedachtegoed, de werkwijzen, en de hulpmiddelen van Positieve Gezondheid, Samen beslissen en Proactieve zorgplanning (Advance care planning). Maar bij welke situatie past welk hulpmiddel nu het beste? De handreiking ‘Puzzelen in de polder; Op zoek naar samenhang in methoden en hulpmiddelen bij persoonsgericht werken’ helpt bij het maken van gerichte keuzes.

De levensloop van Max en Mia

In de handreiking wordt beschreven welke werkwijzen en hulpmiddelen je op verschillende momenten in een mensenleven kunt toepassen. Al deze werkwijzen gaan uit van datgene wat belangrijk is voor, en ervaren wordt door, de persoon die zorg of ondersteuning nodig heeft. Aan de hand van de metafoor van de levensloop van twee fictieve personen, Mia en Max, wordt concreet inzicht gegeven in hoe werkwijzen en hulpmiddelen elkaar kunnen versterken.

Inspiratie voor personeel langdurige zorg

De handreiking inspireert en helpt zorgprofessionals, kwaliteitsmedewerkers en beslissers in de langdurige zorg. Het ondersteunt je bij het maken van gerichte keuzes én het onderbouwen van deze keuze.

Kom naar de workshop op 26 februari

Wij praten graag nog met je door over de handreiking en de toepasbaarheid van de methodes. Op maandag 26 februari 2024 van 12.00-13.00 uur organiseren we daarom een gratis online workshop. We lichten de handreiking toe en wisselen graag van gedachten met je!

Meld je aan door een e-mail te sturen aan e.vanwijk@vilans.nl.

Locatie

Online

Contactpersonen

Deel deze pagina via: