Naar hoofdinhoud Naar footer

Wekelijks inspiratie over (on)vrijwillige zorg met Wzd-kalender

Gepubliceerd op: 11-11-2022

Helaas zijn we door de voorraad Wzd-kalenders heen en is het niet meer mogelijk om een exemplaar te ontvangen. Begin 2023 komt de kalender ook als digitale variant beschikbaar. Wil je weten hoe je de kalender goed inzet? Lees dan verder!

Het motto van de Wet zorg en dwang is ‘Nee, tenzij’. Dat betekent dat zorgprofessionals onvrijwillige zorg voor mensen met dementie of een verstandelijke beperking zoveel mogelijk moeten voorkomen. Heel belangrijk natuurlijk, en de Wzd-kalender 2023 helpt je daarbij! 

Op 1 januari 2020 is de Wet zorg en dwang (Wzd) ingevoerd. Heb je inmiddels behoefte aan inspiratie over alternatieven en vrijwillige zorg? Die vind je in de weekkalender die Vilans speciaal heeft ontwikkeld voor 2023. Wil je weten hoe je de kalender goed inzet? Lees dan verder! 

Geef de kalender een centrale plek

De weekkalender zit boordevol inspiratie over alternatieven voor onvrijwillige zorg. Hij is bedoeld om het goede gesprek tussen jou en jouw collega’s op gang te brengen. Elke week staat er een alternatief of een praktijkvoorbeeld in de kalender. Zoek een centrale plek in jouw organisatie en hang de kalender op! 

Op = op

Degene die de kalender hebben aangevraagd krijgen eind 2022 een exemplaar naar het door jou opgegeven adres wordt verstuurd. De kalender wordt gratis beschikbaar gesteld voor zorgprofessionals, onder het motto op = op. Op woensdag 23 november zijn alle ruim 3000 exemplaren vergeven.

Digitale versie Wzd-kalender

Waren de kalenders op toen jij er 1 wilde aanvragen? Begin 2023 komt de kalender ook als digitale variant online op deze website. Houd Zorg voor Beter in de gaten!

Deel deze pagina via: