Naar hoofdinhoud Naar footer

Meedoen aan onderzoek? - Alzheimer Centrum Groningen

Gepubliceerd op: 15-02-2022

Dementie: waarom krijgen we het, hoe voorkomen we het en hoe behandelen we het? Hoe helpen we de mens met dementie het beste, hoe sporen we de ziektes die dementie veroorzaken eerder en eenvoudiger op?

Dit willen we allemaal weten en onderzoekers wereldwijd zijn druk bezig met het zoeken naar alle antwoorden. Heb jij patiënten in Noord-Nederland met de diagnose MCI, de ziekte van Alzheimer of de ziekte van Parkinson die aan wetenschappelijk onderzoek mee willen doen en wil je meer informatie over de verschillende onderzoeken? 

Het Alzheimer Centrum Groningen werkt mee aan verschillende onderzoeken rond cognitie en dementie. Voor meerdere van deze wetenschappelijke onderzoeken worden nog deelnemers met geheugenproblemen of dementie gezocht. Het gaat om verschillende soorten onderzoeken, variërend van medicijnonderzoek tot beeldvormingsonderzoek, en ook een onderzoek met een Engelse taalcursus of een onderzoek waarbij deelnemers 12 weken lang een speciaal dieet volgen. De onderzoeken verschillen in intensiteit van deelname voor de patiënt.

Deelnemen
Kijk op de website Meedoen aan onderzoek? - Alzheimer Centrum Groningen en/of neem contact op met de coördinator van het ACG: Tineke van Lingen (050 361 8637 maandag t/m donderdag of t.van.lingen@umcg.nl).

Deel deze pagina via: