Naar hoofdinhoud Naar footer

Hoe zie jij de zorg van morgen?

Gepubliceerd op: 19-05-2022

Met een korte film lanceert Zorginstituut Nederland de bewustwordingscampagne #dezorgvanmorgen. Iedereen met een hart voor de zorg wordt via social media uitgenodigd mee te denken over de toekomst van de zorg.

Een overvolle wachtkamer en een wanhopige arts. De korte film van het Zorginstituut schetst een indringend en somber beeld over de zorg in 2040 als er niets gebeurt.

Bekijk de film over de zorg van morgen op zorginstituutnederland.nl

Voortekenen al zichtbaar

De voortekenen zijn al zichtbaar: een gebrek aan zorgpersoneel en toenemende gezondheidsverschillen. Corona heeft duidelijk gemaakt dat het systeem kraakt. De beschikbaarheid van goede zorg zoals we die kennen, staat onder druk. Maar, zo luidt de boodschap van de film van het Zorginstituut: het ís nog niet te laat.

Passende zorg: de zorg van morgen

Als we niets doen, loopt de zorg helemaal vast. We moeten nú keuzes maken. Kiezen voor zorg die werkt en inzet op gezondheid en het voorkomen van zwaardere zorg. Kiezen voor passende zorg die samen met de patiënt tot stand komt en zo dicht mogelijk bij de patiënt wordt gegeven.

Praat mee op social media

De bewustwordingscampagne #dezorgvanmorgen is dinsdag 17 mei gestart en loopt door tot medio juni. Praat mee over passende zorg, die verder gaat dan alleen het behandelen van een zorgvraag. Ook het aanpakken van maatschappelijke problemen zoals woningnood, schulden en eenzaamheid dragen bij aan iemands gezondheid. Hoe gaan we dat doen? Ga in gesprek op Facebook, Twitter en Linkedin via de hashtag #DeZorgVanMorgen. En bekijk de video-testimonials van patiënten, ervaringsdeskundigen, verpleegkundigen, artsen en bestuurders over hoe zij de toekomst van de zorg zien. 

Lees meer over de campagne op zorginstituut.nl

Deel deze pagina via: