Naar hoofdinhoud Naar footer

Integraal werken: Persoonsgerichte aanpak bij dementie

Datum/tijd

Dinsdag 12 december 2023 van 13.30 uur tot 18.00 uur

Tijdens deze leerbijeenkomst, die in het teken staat van de verbetering van de zorg voor mensen met dementie, wordt besproken waarom integraal werken zo belangrijk is. Ook wordt gekeken naar verschillende benaderingen die in de zorg voor mensen met dementie worden toegepast.

Integraal werken en persoonsgerichte zorg zijn twee hele belangrijke onderdelen van de zorg voor mensen met dementie. Dit staat beschreven in de Zorgstandaard Dementie van 2020. Persoonsgerichte zorg betekent dat we luisteren naar wat mensen en hun naasten willen en nodig hebben. We kijken naar de totale gezondheid, dus niet alleen het lichaam, maar ook de geest, het contact met anderen en de persoonlijke overtuigingen.  

Een integrale aanpak is hierbij onmisbaar: ‘Omdat dementiezorg zo ingewikkeld is, is een integrale aanpak van groot belang. Een zorgverlener kan niet in zijn eentje alle behoeften van mensen met (een vermoeden van) dementie en hun mantelzorgers begrijpen en daaraan voldoen. Samenwerking leidt tot efficiënte zorg.’

Praktische informatie 

  • Datum: dinsdag 12 december 2023 
  • Locatie: Bartholomeus Gasthuis Utrecht (Lange Smeestraat 40, 3511 PZ Utrecht) 
  • Tijden: inloop vanaf 13.30 uur; programma van 14.00-17.00 uur (borrel tot 18.00 uur) 
  • Voor wie: netwerkcoördinatoren en geïnteresseerden uit hun netwerk (op uitnodiging) 
  • Kosten: gratis 

Type evenement

Op locatie

Locatie

Bartholomeus Gasthuis Utrecht

Lange Smeestraat 40

Utrecht

Deel deze pagina via: