Naar hoofdinhoud Naar footer

Infectiepreventiecafé: in gesprek over gedragsverandering

Datum/tijd

Donderdag 07 december 2023 van 14.00 uur tot 15.00 uur

Hoe maak je hygiëne en voorkomen van infecties blijvend onderdeel van het dagelijks werk? Hoe pak je dat aan op een manier dat iedereen goed meewerkt en dat ook blijft doen? In de infectiepreventiecafés gaan we met elkaar in gesprek. Deze keer: gedragsverandering.

Gedragsverandering voor hygiëne en het voorkomen van infecties kan complex zijn, maar niet onmogelijk! Duik tijdens dit infectiepreventiecafé in dit uitdagende onderwerp. Leer met en van elkaar aan welke knoppen je wel of juist niet moet draaien om gedrag te veranderen. En ontdek manieren om gedragsveranderingen blijvend te maken in je team en organisatie. We praten erover in dit infectiepreventiecafé.

In gesprek tijdens infectiepreventiecafés 

Tijdens de infectiepreventiecafés gaan we met elkaar in gesprek over onderwerpen rondom infectiepreventie en hygiëne. Elke keer staat er een nieuw onderwerp centraal. Een deskundige over het onderwerp waar het café zich die keer op focust leidt het gesprek. Je kunt je vragen stellen, ervaringen maar ook lastige situaties delen en met elkaar bespreken hoe je daarmee omgaat in de praktijk.

Schrijf je nu in 

Meld je nu aan voor dit infectiepreventiecafé met dit online formulier. Er kunnen er maximaal 20 mensen per keer deelnemen. Na inschrijving ontvang je per e-mail een link voor deelname aan het online café. Zit het café vol? Dan kun je op de wachtlijst gezet worden. Neem bij vragen contact op via infectiepreventie@vilans.nl.

Voor wie?

Zorgverleners, deskundige infectiepreventie, kwaliteits- en beleidsmedewerkers, iedereen die professioneel betrokken is bij infectiepreventie in de ouderenzorg.

Meer weten

Lees meer over het thema Infectiepreventie op dit kennisplein.

Samen werken aan infectiepreventie

Wil je ook aan de slag met het verbeteren van hygiëne en infectiepreventie? Het programma ‘Samen werken aan infectiepreventie’ heeft ruimte voor nieuwe deelnemende organisaties. Wil je je aanmelden? Of heb je nog vragen? Laat het ons weten via de programmapagina op Waardigheid en trots. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Uiteraard hopen we je te verwelkomen als deelnemer.

Type evenement

Online

Locatie

Online

Deel deze pagina via: