Zorgvoorbeter.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

www.zorgvoorbeter.nl

E-book: Zó werkt de zorg in Nederland

20 april 2017

Van het boek ‘Zo werkt de zorg in Nederland. Kaartenboek Gezondheidszorg’ is nu naast een papieren versie ook een e-book beschikbaar. Het boek brengt voor 1,5 miljoen zorgprofessionals in kaart hoe het stelsel, de bekostiging en de wetgeving van de zorg werken. Het is een initiatief van VvAA en De Argumentenfabriek in samenwerking met onder andere Vilans.

Zo werkt de zorgHet Kaartenboek Gezondheidszorg is helder, compact en aantrekkelijk vormgegeven. Het is een inhoudelijk interessant en actueel standaardwerk. In bondige teksten en heldere visualisaties, vind je in één oogopslag antwoorden op vele vragen rondom het zorgstelsel.

De zorgwereld in beeld

Uitgelegd wordt hoe het zorgstelsel in elkaar zit, welke wetten op de zorg van toepassing zijn (Zorgverzekeringswet, Wmo, Jeugdwet en de Wet voor langdurige zorg) en hoe de zorg wordt bekostigd. In en om de zorg zijn 1,5 miljoen mensen actief. Dit boek helpt hen om beter te begrijpen hoe de zorg functioneert. Het beschrijft de zorgwereld buiten de spreekkamer en geeft antwoord op vragen die dokters, verpleegkundigen, paramedici en andere zorgverleners, beleidsmakers, bestuurders, verzekeraars en mantelzorgers misschien wel willen, maar niet durven stellen.

Het boek is voor 25 euro te bestellen via Bol.com en via Managementboek.nl. Het e-book kost 12,50 euro.

Wil je hierop reageren?

Jouw reactie

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen []. Voorbeeld: [www.zorgvoorbeter.nl] of [http://www.zorgvoorbeter.nl]. Velden met een (*) zijn verplicht.

Reacties

  • Ti-leung [Verpleegkundige, Florence, Rijswijk] 26-04-17

    Helemaal mee eens met louis. Iedereen wil goede zorg krijgen. Iedereen die met de zorg mee te maken heeft wil goede zorg leveren. Overheid wil dat de zorg goed geregeld wordt. Uitgever, draag bij aan dit maatschappelijk belang

  • Louis [maatschappelijk werker, onile-therapie.net, Darp] 25-04-17

    Deze uitleg hoort gewoon gratis te zijn. Daarbij te downloaden door een ieder die te maken heeft met zorg. Ja, zelfs de patiënt. Zodat aan de hand van dit e-boek een ieder kan zien of de zorg die geleverd dient te worden ook geleverd wordt. Dat is namelijk openheid. Dat er een uitgever weer aan dient ety verdienen is ongepast.