Zorgvoorbeter.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

www.zorgvoorbeter.nl

Workshop 'Mijn leven in kaart, ouderen en hun levensverhaal'


'Mijn leven in kaart' is een beproefde en succesvolle methode voor het maken van een levensboek op maat. In deze workshop voor professionals, vrijwilligers en naasten leer je aan de hand van een levensboek het gesprek met ouderen aan te gaan.

Uit onderzoek blijkt dat ouderen uitnodigen om hun levensverhaal te vertellen positieve effecten heeft en dat het maken van een levensboek hierbij een goede stimulans kan bieden. Al vertellend maken ouderen duidelijk wat hun leven richting heeft gegeven, wat er voor hen toe heeft gedaan én doet en hoe hun leven zin heeft.
In deze workshop met een mooie mix van theorie en praktische oefeningen maakt u kennis met de achtergronden en het belang van het (laten) vertellen van levensverhalen en met de methodiek. Als u deze workshop heeft gevolgd kunt u aan de slag om met een oudere gesprekken aan te gaan en een levensboek samen te stellen.

Methodiek 'Mijn leven in kaart'

De methodiek 'Mijn leven in kaart' is een beproefde methode. Het doosje bevat een handleiding en 50 kaarten met vragen over vijf verschillende levensthema's. Lees meer over het werken met levensverhalen op de website van Reliëf.

Waar en wanneer?

De workshop wordt op maandag 30 oktober, 13.00-17.00 in Woerden gegeven door drs. Wout Huizing, (mede-auteur van de methodiek).

Kosten

150,- (professionals) en  115,- (vrijwilligers of naasten). De kosten zijn inclusief de methodiek Mijn leven in kaart (2013) (winkelprijs € 39,95).

Meer informatie een aanmelden

Workshop Mijn leven in kaart, ouderen en hun levensverhaal op website van Trainingswinkel

Lees meer op Zorg voor Beter

Thema Mentaal welbevinden