Zorgvoorbeter.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

www.zorgvoorbeter.nl

Inspiratiebijeenkomst geestelijke zorg voor roze ouderen

Hoe zorgen we ervoor dat roze ouderen zichzelf kunnen zijn in zorginstellingen? Wat is de beeldvorming ten aanzien van seksuele oriëntatie? Kom donderdag 21 september naar de inspiratiebijenkomst van Herman Boers, expert LHBT-ouderen en zelfstandig trainer/adviseur en Christien Begemann, adviseur ZinnigZorgen.

Inspiratiebijeenkomst roze ouderenLesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) ouderen zijn vaak ‘onzichtbaar’ voor zorgprofessionals, waaronder ook geestelijk verzorgers en vrijwilligers. Veel van deze ‘roze’ ouderen voelen zich dan ook niet welkom of veilig genoeg om zichzelf te kunnen zijn. Ze durven niet openlijk over hun identiteit, hun leven of hun relatie te praten met anderen, ook niet met een geestelijk verzorger. Hoe komt dat? Waarom is de sfeer in hun huis niet veilig genoeg voor hen? Waarom is specifieke aandacht voor LHBT-ouderen wél van belang?

Programma

Herman Boers, expert LHBT-ouderen en zelfstandig trainer/adviseur en Christien Begemann, adviseur ZinnigZorgen gaan in deze bijeenkomst in op de kenmerkende aspecten van LHBT-ouderen. Zoals hun leefstijl, levensverhaal, gezondheid, netwerk etc. We gaan ook samen in op onze eigen beeldvorming ten aanzien van seksuele oriëntatie en transgender-zijn. We nemen hierin onze praktijkervaring uit de zorg mee. En tenslotte bekijken we een aantal specifieke werkvormen die je zou kunnen gebruiken in contact met LHBT-ouderen. je krijgt tevoren nog een volledig programma toegestuurd.

Waar

De Hofclub, Woerden

Wanneer

Donderdag 21 september 2017, van 13.00 tot 17.00 uur

Voor wie

Zorgprofessionals, geestelijk verzorgers en vrijwilligers

Kosten

Deelname kost € 95,- per persoon. Hiervoor ontvang je na afloop een factuur.

Aanmelden

Stuur een mail naar: ameyvogel@relief.nl

Lees meer op Zorg voor Beter

Wil je hierop reageren?

Jouw reactie

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen []. Voorbeeld: [www.zorgvoorbeter.nl] of [http://www.zorgvoorbeter.nl]. Velden met een (*) zijn verplicht.