Zorgvoorbeter.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

www.zorgvoorbeter.nl

Werkconferentie infectiepreventie bij kwetsbare ouderen

De vijfde werkconferentie Infectiepreventie bij kwetsbare ouderen vindt plaats op vrijdag 10 februari in Veenendaal. Deze werkconferentie is voor iedereen die meer kennis en handvatten wenst om de infectiepreventierichtlijnen te vertalen naar de dagelijkse praktijk.

handen wassenDe landelijke richtlijnen van de Werkgroep Infectie Preventie vormen de basis voor het hygiënisch handelen in de dagelijkse praktijk. De lezingen besteden aandacht aan de vertaalslag van de richtlijnen naar de dagelijkse praktijk en bieden handvatten voor de implementatie van de infectiepreventierichtlijnen. Vanuit het project Aanpak antibioticaresistentie in verpleeghuizen zullen Elsbeth Zielman en Else Stapersma van Vilans tijdens de werkconferentie meer vertellen over de producten en inzichten die het project tot nu toe heeft opgeleverd.

Wanneer

Vrijdag 10 februari 2017

Waar

Van der Valk Hotel Veenendaal

Voor wie

De werkconferentie is voor iedereen die meer kennis en handvatten wenst om de infectiepreventierichtlijnen te vertalen naar de dagelijkse praktijk en richt zich op drie doelgroepen:

  1. artsen, specialisten ouderengeneeskunde
  2. managers, teamleiders, kwaliteitsmedewerkers of deskundigen infectiepreventie
  3. verzorgenden (de handen aan het bed en contactpersonen infectiepreventie (CIPper))

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van de functie. Verzorgenden (de handen aan het bed en CIPper) kunnen bij het inschrijven gebruik maken van doelgroep 3 (€99,-) terwijl managers, teamleiders,kwaliteitsmedewerkers en deskundiges infectiepreventie gebruik mogen maken van doelgroep 2 (€149,-). Voor de overige beroepsgroepen geldt het standaard tarief. (€225,-).

Accreditatie wordt aangevraagd bij de VHIG, kwaliteitsregister V&V, Verenso.

Aanmelden

Meld je direct aan

Programma

Sprekers zijn onder andere afkomstig van de Landelijke Coördinatie Infectiebestrijding, Inspectie voor de Gezondheidszorg en Verenso. Verder zijn er verschillende workshops en is er aandacht voor de betekenis van BRMO voor de cliënt. Vanuit het project Aanpak antibioticaresistentie in verpleeghuizen zullen Elsbeth Zielman en Else Stapersma van Vilans tijdens de werkconferentie meer vertellen over de producten en inzichten die het project tot nu toe heeft opgeleverd.

Bekijk het volledige programma op de website van STIP.

Lees meer op Zorg voor Beter

 

Wil je hierop reageren?

Jouw reactie

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen []. Voorbeeld: [www.zorgvoorbeter.nl] of [http://www.zorgvoorbeter.nl]. Velden met een (*) zijn verplicht.