Zorgvoorbeter.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Mondzorg

Mondzorg krijgt in de ouderenzorg vaak onvoldoende aandacht. Daarom besteedt de Inspectie voor de Gezondheidszorg bij inspectiebezoeken vanaf augustus 2013 extra aandacht aan dit onderwerp. Het thema Mondzorg bevat praktische informatie over het geven van goede mondzorg. Wat betekent goede mondzorg in de praktijk? En hoe kun je goede mondzorg in de zorginstelling implementeren?

Uitgelicht

Praktisch: poetsinstructies

Wat is de juiste manier om het gebit - of kunstgebit - en het mondslijmvlies van de cliënt te reinigen? Met praktische instructiekaarten.
lees verder

Deskundige medewerkers

Voorwaarde voor goede mondverzorging zijn deskundige en gemotiveerde verzorgenden. Een overzicht van scholingsmateriaal.
lees verder

Richtlijn mondzorg

Richtlijn Mondzorg voor zorgafhankelijke cliënten in verpleeghuizen van Verenso. De inspectie controleert zorginstellingen vanaf 2013 op basis van deze richtlijn of er goede mondzorg verleend wordt.
lees verder

Instructievideo

Instructievideo van TNO voor verzorgenden om de mondgezondheid van verpleeghuisbewoners te verbeteren. Meer poetsinstructies