Zorgvoorbeter.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Mentaal welbevinden

Mentaal welbevinden betekent dat iemand zich goed voelt. Ziekte, geestelijke achteruitgang of een zwakke gezondheid zijn van invloed op het mentale welbevinden en zorgen ervoor dat een cliënt zich minder gelukkig voelt. Ondersteuning van zorgverleners, een meer beschermde omgeving, een goed gesprek over levensvragen of therapie kunnen een cliënt helpen ziekte en zorg een plaats te geven in zijn leven. 

Praktijk, leren en organiseren

Op welke wijze aandacht kan worden gegeven aan Mentaal Welbevinden is ingedeeld naar de niveaus praktijk, leren/zorgverbetering en organiseren.

  • Praktijk
    Wat betekent mentaal welbevinden voor de cliënt, hoe kunt u het aan de hand van de speciale landkaart ter sprake brengen. U krijgt 6 tips om er iets mee te doen.
  • Leren
    Hoe is de relatie tussen het onderwerp Mentaal welbevinden en het Kwaliteitsdocument 2013 Verpleging, Verzorging en Zorg Thuis (VV&T). Op welke wijze is kwaliteitsverbetering binnen het team mogelijk en welke middelen zijn er voor scholing en deskundigheidsbevordering van de medewerkers op het gebied van Presentie, communicatie, levensvragen enzovoort.
  • Organiseren
    Hoe krijgt u het onderwerp Mentaal welbevinden op de agenda  en hoe creëert u draagvlak binnen de organisatie.

Wil je hierop reageren?

Jouw reactie

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen []. Voorbeeld: [www.zorgvoorbeter.nl] of [http://www.zorgvoorbeter.nl]. Velden met een (*) zijn verplicht.

Reacties