Zorgvoorbeter.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

www.zorgvoorbeter.nl

Vilans KICK-protocollendag

Tijdens deze Vilans KICK-protocollendag op vrijdag 16 juni ga je aan de slag met de vraag hoe je protocollen voor meer doelen gebruikt. Bijvoorbeeld als je meer aandacht wilt besteden aan hygiëne binnen de organisatie. Of als je beter met elkaar wilt samenwerken. Het programma bestaat uit lezingen en praktische workshops.

Een protocol helpt je wanneer je een handeling lang niet hebt uitgevoerd of wanneer je op de hoogte wilt blijven van de laatste zorgontwikkelingen. Maar protocollen kun je voor meer doelen gebruiken dan je denkt. Door ze breder in te zetten verbeter je de zorg voor de cliënt en professional.

Vilans KICK-protocollendag

Wanneer

Vrijdag 16 juni 2017

Waar

Beatrixgebouw Jaarbeurs in Utrecht

Voor wie

Iedereen die werkt met Vilans KICK-protocollen, maar ook voor iedereen die is geïnteresseerd in de protocollen en vrijblijvend meer informatie wil hebben

Kosten

€195,- voor leden en €225,- voor niet-leden

Accreditatie

 

VIlans KICK-protocollendag 2017 is geaccrediteerd door Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals. 

Aanmelden

Meld je nu aan.

Programma

Het werken met protocollen hoort bij je vak. Maar waarom is het zo belangrijk? Door de protocollen breed in te zetten verbeter je de zorg voor de cliënt en de samenwerking tussen de verschillende professionals. Tijdens deze dag nemen we met interessante lezingen en interactieve workshops mee in de vele manieren waarop je een protocol kunt gebruiken, bijvoorbeeld voor het verbeteren van hygiëne in jouw organisatie.

Twee workshops uitgelicht:

Het goede goed doen! Wat kun je doen om de medicatieveiligheid te vergroten?

In deze workshop bespreken we aan de hand van dilemma’s en casuïstiek gezamenlijk wat te doen in lastige of onverwachte situaties. Hoe ga je bijvoorbeeld om met tussentijdse medicatiewijzigingen in de nacht of het weekend? Aan het eind van de workshop ben je meer bewust van je eigen rol en de taken en verantwoordelijkheden van alle betrokkenen en heb je concrete verbeteracties om mee aan de slag te gaan.
Door Gerda van Brummelen, adviseur V&VN en Rian Huijsmans, senior adviseur vrijheid en veiligheid Vilans

Het zit te strak!? Ambulante compressietherapie met drukmeter

Zwachtelen lijkt zo makkelijk…’even twee zwachtels om het been wikkelen’. Maar waarom is het zo belangrijk om beenvolgend te zwachtelen? En welke letsels kunnen we veroorzaken als we niet polsteren volgens protocol? Klopt het als de zorgvrager zegt “Het is te strak!”. Tijdens deze workshop gaan we met gebruik van drukmeters meten hoeveel druk we geven. En nog veel meer…
Door Annemiek Mooij, verpleegkundig specialist WCS Kenniscentrum, commissie ulcus cruris Allerzorg

Lees meer over de Vilans KICK-protocollen

Vilans ontwikkelt, onderhoudt en beheert protocollen sinds 1996 voor 400 zorgorganisaties en onderwijsinstellingen. Vilans kan de verschillen tussen protocollen, richtlijnen en andere actuele informatie snel in kaart brengen en analyseren. Ze weten waar medewerkers tegenaan lopen bij het toepassen. Lees meer over hoe Vilans KICK-protocollen opleidingen en instellingen helpen.

Wil je hierop reageren?

Jouw reactie

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen []. Voorbeeld: [www.zorgvoorbeter.nl] of [http://www.zorgvoorbeter.nl]. Velden met een (*) zijn verplicht.