Zorgvoorbeter.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

www.zorgvoorbeter.nl

Video-uitleg en oefenmateriaal voor verpleegkundig rekenen

01 mei 2017

Ben jij verpleegkundige (in opleiding) en vind je rekenen een lastig onderwerp? Maak dan kennis met Meneer Megens. Deze docent rekenen en economie geeft online rekenhulp in de vorm van video’s en downloads. Heel laagdrempelig, handig en leerzaam.

Dirk Megens is sinds 2009 docent rekenen en economie op het ROC in Nijmegen. Op verzoek van zijn studenten is in 2014 begonnen met het opnemen van rekenuitleg. Een van de onderwerpen daarbij is het Verpleegkundig Rekenen. De nieuwste video in deze categorie betreft het omrekenen van eenheden:

Meneer Megens deelt het Verpleegkundig Rekenen op in vier onderdelen. Bij elk onderdeel geeft hij een inleiding op het onderwerp en neemt hij verschillende opgaves door. Bij elke video zijn ook een aantal downloads beschikbaar. Deze kun je gebruiken als ‘huiswerk of oefenmateriaal. De vier onderdelen zijn:

Download ook Het-grote-Meneer-Megens-formuleblad voor verpleegkundig rekenen (pdf). In onze online videotheek vind je nog meer materiaal.

Verpleegkundig rekenen met apps

Voor ondersteuning bij verpleegkundig rekenen bestaan ook verschillende apps zoals Verpleegkundig rekenen en de Nursing Calculator. Meer informatie over deze apps vind je in het bericht 4 praktische apps voor de zorgsector.


 

Wil je hierop reageren?

Jouw reactie

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen []. Voorbeeld: [www.zorgvoorbeter.nl] of [http://www.zorgvoorbeter.nl]. Velden met een (*) zijn verplicht.