Zorgvoorbeter.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

www.zorgvoorbeter.nl

Toolbox Indicatieproces speciaal voor wijkverpleegkundigen

04 januari 2018

Wijkverpleegkundigen hebben behoefte aan een toolbox met hulpmiddelen om de zorg beter te indiceren en te organiseren. Daarom zette V&VN, met steun van het ministerie van Volksgezondheid, het project Toolbox Indicatieproces op. Je vindt in deze toolbox 70 hulpmiddelen om zowel de zorgvraag als de zorgbehoefte van de cliënt in kaart te brengen en te evalueren.

toolbox-indicatieprocesVoorbeelden van tools zijn een observatielijst waarmee je een indicatie kunt krijgen van psychosociale problemen bij cliënten. Of een tool waarmee je continentieproblemen van cliënten in kaart brengt. Zo kun je de toolbox inzetten bij het verzamelen van gegevens om te komen tot een diagnose. Ook kunnen de hulpmiddelen je helpen bij het herindiceren of evalueren van zorg.

Bekijk de Toolbox Indicatieproces 

30 thema’s

Op basis van onder meer bronnenonderzoek en gesprekken met experts zijn er 50 thema’s met 170 hulpmiddelen geselecteerd. Deze zijn beoordeeld op bepaalde criteria zoals beschikbaarheid via het internet en bruikbaarheid in de praktijk. Uiteindelijk bleven er 30 thema’s en 70 hulpmiddelen over. Deze thema’s zijn in de toolbox geordend in 6 dimensies zoals mentaal welbevinden en dagelijks functioneren. Per thema zijn er zo’n 1 à 3 hulpmiddelen, zoals pdf’s en apps.

Testfase

De toolbox is nu beschikbaar als testversie. Deze wordt in de praktijk getest door een panel van wijkverpleegkundigen uit verschillende organisaties en ZZP-ers. Hierna zal de feedback worden verwerkt en wordt de toolbox beschikbaar gesteld voor alle wijkverpleegkundigen in Nederland. In eerste instantie via de website van V&VN, in de loop van 2018 zal de toolbox ook als app beschikbaar zijn.

Lees meer op Zorg voor Beter

Wil je hierop reageren?

Jouw reactie

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen []. Voorbeeld: [www.zorgvoorbeter.nl] of [http://www.zorgvoorbeter.nl]. Velden met een (*) zijn verplicht.