Zorgvoorbeter.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

www.zorgvoorbeter.nl

Technologie-ontwikkeling in de zorg

08 augustus 2016

Aan de slag met technologie in de ouderenzorg! Maar wat is de visie op technologie binnen jouw organisatie eigenlijk? Ontwikkel een visie op technologie en doe mee met het project 'De technologische toekomst van de zorg'.

We zien het overal om ons heen: een toename aan technologie; ook in de ouderenzorg! Maar welke innovaties kan je als organisatie aan je voorbij laten gaan en waar moet je op inspelen? Dat kan soms lastig zijn om te beoordelen. Vaak omdat het een organisatie ontbreekt aan een duurzame visie op technologie.

Project 'De technologische toekomst van de zorg'

Grote leveranciers kloppen met regelmaat op de deur van zorgaanbieders met vernieuwende oplossingen. De vraag is echter of dat wel de oplossingen zijn die jou en je cliënten echt verder helpen. Hoe ga je om met deze grote leveranciers? Welke rol kan consumententechnologie spelen? En kunnen innovaties van start-ups een oplossing bieden? Op die vragen moet het project antwoord geven.

Experimenteren met technologie

We kunnen de toekomst niet voorspellen maar op basis van verschillende scenario's en korte experimenten kunnen we wél stap voor stap de toekomst ontdekken.

Met een aantal voorlopers in de zorg is Vilans in gesprek over hun visie op technologie. Samen gaan we 'Zinvol uitproberen'. Gedurende 2 weken experimenteren wij met nieuwe producten en technologieën. Denk bijvoorbeeld aan het uitproberen van consumentenelektronica, het verzamelen van informatie over de gezondheid van de cliënt, Virtual Reality en drones!

Wij laten zorgorganisaties kennis maken met de oneindige mogelijkheden van technologie om zo bewustwording voor de visie op technologie binnen de organisatie te creëren. Alle kennis en inzichten die dit oplevert, bundelen we in een handreiking voor visievorming.

De eerste reeks experimenten heeft in juli plaatsgevonden met bestaande technologieën. De tweede ronde vindt plaats in september. Met innovatieve start-ups in samenwerking met Utrecht Inc. experimenteren we in deze ronde voornamelijk met technologieën die nog in een concept- of ontwikkelfase zitten.

De Challenge: zelf aan de slag

Na afloop van dit project publiceren wij 'de Challenge': 6 weken lang ga je aan de slag met opdrachten om de organisatie voor te bereiden op de technologische toekomst van de zorg.

Wil jij ook met jouw organisatie technologie 'Zinvol uitproberen' tijdens de Challenge? En daarmee jouw organisatie toekomst-proof maken op het gebied van technologie? Of wil je op de hoogte blijven van de tools en de handreiking die we ontwikkelen, om zelf aan de slag te gaan met visievorming op technologie? Neem dan contact op met Lotte Cornelisse, l.cornelisse@vilans.nl.

Lees meer op Zorg voor Beter

Lees verder

Wil je hierop reageren?

Jouw reactie

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen []. Voorbeeld: [www.zorgvoorbeter.nl] of [http://www.zorgvoorbeter.nl]. Velden met een (*) zijn verplicht.