Zorgvoorbeter.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

www.zorgvoorbeter.nl

Symposium: Innovatie in de zorg en zingeving

Innovaties in de zorg staan in het middelpunt van de belangstelling. Doorgaans zijn die gericht op kostenreductie en efficiëntieverbetering. De aandacht voor zingeving en levensoriëntatie wordt nogal eens tegenover dergelijke doelen van zorg gezet, als kritiek op het commercialisme en de bureaucratisering in de zorg. Het symposium van Religie en Zorg 'Levensoriëntatie als medicijn' kijkt naar innovatie in de zorg en de rol van zingeving.

Vragen die daarbij centraal zijn in hoeverre zingeving feitelijk bijdraagt aan die zorgverbetering. Wat is eigenlijk de waarde van zingeving? Zijn zingeving en levensoriëntatie een luxe bijproduct van de zorg of kunnen ze ook als geneesmiddel gelden? En welke innovatieve praktijken in de zorg laten dat wellicht al zien?

Wanneer

Vrijdag 23 juni 2017 13.00 tot 17.00 uur

Waar

Spinozagebouw, Radboud Universiteit, Nijmegen

Voor wie

Het symposium biedt ruimte voor ontmoeting van studenten, geestelijk verzorgers, hun mentoren en opleiders, pastores en zorgprofessionals. Ook overige geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Kosten

Deelname aan het symposium is gratis.

Aanmelden

Meld je nu aan.

Als je je aanmeldt, wil de organisatie graag dat je komt, zodat ze geen onnodige kosten hoeven te maken. Mocht je toch niet kunnen komen, dan vragen ze je je ook af te melden. De aanmelding kun je als een bevestiging zien. Twee weken voor aanvang van het symposium krijg je nog een bevestiging.

Programma

Tijdens dit symposium rapporteren vijf inleiders over innovaties in de levensbeschouwelijke zorg. Zij lichten instrumenten toe die betekenisverlening in kaart brengen zodat diagnostiek en voortgang van levensoriëntatie toetsbaar kan worden vastgesteld. Daarnaast lichten we enkele nieuwe praktijken van begeleiding en behandeling toe, waarin ‘good practices’ van geestelijke zorgvernieuwing over het voetlicht komen. Daarmee hopen we een goede mix te laten zien van theorie, onderzoek en praktijk.

Bekijk het hele programma op de website van de Radboud Universiteit.

Wil je hierop reageren?

Jouw reactie

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen []. Voorbeeld: [www.zorgvoorbeter.nl] of [http://www.zorgvoorbeter.nl]. Velden met een (*) zijn verplicht.