Zorgvoorbeter.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

www.zorgvoorbeter.nl

Symposium Antibioticaresistentie en ouderenzorg

Op dinsdag 14 november organiseren het ministerie van VWS en het RIVM in samenwerking met Vilans het symposium Antibioticaresistentie en ouderenzorg. Het symposium wordt gehouden in het kader van de Europese Antibioticadag.

Het centrale thema tijdens het symposium is de impact van antibioticaresistentie op ouderen en hun woonomgeving. Via discussies en workshops bespreken we onderwerpen als hygiëne, antibioticagebruik en de rol van huisartsen en medisch specialisten in de verschillende omgevingen waar de zorg voor ouderen plaatsvindt. Ook wordt er gesproken over een aantal dilemma’s, zoals huiselijkheid versus veiligheid in verpleeghuizen. Verder komt het programma 'Aanpak antibioticaresistentie in verpleeghuizen' aan de orde, de geleerde lessen en de mogelijkheden tot meedoen.

Wanneer

Dinsdag 14 november 2017

Waar

Locatie volgt.

Voor wie

Het symposium is bedoeld voor professionals die in de praktijk te maken hebben met antibioticaresistentie, hygiëne- en infectiepreventie, vraagstukken rondom farmacie, verpleeghuizen en thuiszorg, huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en andere zorgprofessionals die verbonden zijn aan de zorg voor ouderen.

Kosten

Deelname is gratis.

Aanmelden

Heb je interesse in deelname, schrijf je hier alvast in. Je ontvangt dan nader bericht zodra het programma wordt gepubliceerd.

Programma

Het programma wordt later bekend gemaakt.

Aanpak antibioticaresistentie verpleeghuizen

Het bewustzijn van bestuurders en professionals verhogen en de hygiëne verbeteren. Dat is het doel van het programma 'Aanpak antibioticaresistentie verpleeghuizen'. Het programma is een gezamenlijk project van ActiZ, het RIVM, V&VN, Verenso en Vilans, in opdracht van het ministerie van VWS. Een mix van gedragskundige interventies en praktische hulpmiddelen is het resultaat.

Gesprek aanvragen

Het programma zoekt de samenwerking met verpleeghuizen op. Wil je weten wat jouw verpleeghuis kan verbeteren? Vraag dan vrijblijvend een gesprek aan. Je bekijkt dan samen met het programmateam waar extra ondersteuning nodig is. Heeft jouw verpleeghuis alles op orde op het gebied van infectiepreventie? Doe dan als goed voorbeeld aan het programma mee.

 

Wil je hierop reageren?

Jouw reactie

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen []. Voorbeeld: [www.zorgvoorbeter.nl] of [http://www.zorgvoorbeter.nl]. Velden met een (*) zijn verplicht.