Zorgvoorbeter.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

www.zorgvoorbeter.nl

Landelijke studiedag 'Beweging en valpreventie voor ouderen'

Het aantal ouderen dat na een val op de spoedeisende hulp belandt, is de afgelopen tien jaar met 40 procent gestegen. Daarnaast blijkt dat bij 8 op de 10 ouderen die op de SEH terecht komt na een val al een verhoogd valrisico bestond. De verwachting is dat door de vergrijzing het aantal valongelukken nog meer zal toenemen. Hoe voorkomen we onnodig vallen en welke rol speelt beweging daarbij?

Tijdens de studiedag ‘Beweging en valpreventie voor ouderen’ op 29 juni word je bijgepraat over de nieuwe richtlijn valpreventie, hoe je op een andere manier naar valpreventie kunt kijken en hoe je het kunt financieren. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het motiveren van ouderen om te bewegen, beweging integreren in het dagelijks leven, voeding en verschillende beweeginitiatieven.

Wanneer

29 juni 2017

Waar

Aristo Utrecht

Voor wie

Huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde, klinisch geriaters en andere medisch specialisten, verpleegkundigen, paramedici, praktijkondersteuners en managers in de ouderen-, thuiszorg en chronische zorg, zorgverzekeraars en beleidsmakers.

Kosten

Deelname kost € 355,00 per persoon.

Aanmelden

Meld je aan.

Programma

Het volledige programma van de studiedag vind je op de website van het Leids Congres Bureau. Vilans en VeiligheidNL zijn ook aanwezig op deze studiedag met het programma ‘Health impact bond (HIB) valpreventie’:

  • Financiering van valpreventie via een HIB: wat is het en hoe werkt het? 
  • Verwachtingen en ervaringen nav gesprekken en concrete projecten met gemeenten, zorgverzekeraars en uitvoerders

Lees meer op Zorg voor Beter

Wil je hierop reageren?

Jouw reactie

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen []. Voorbeeld: [www.zorgvoorbeter.nl] of [http://www.zorgvoorbeter.nl]. Velden met een (*) zijn verplicht.