Zorgvoorbeter.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

www.zorgvoorbeter.nl

Samenwerking met informele zorg op het netvlies van studenten

08 november 2017

Wie werkzaam is in zorg en welzijn krijgt zeker te maken met mantelzorgers en vrijwilligers. Daarom is het zo belangrijk dat in het onderwijs aandacht is voor samenwerken met mantelzorgers en vrijwilligers. Speciaal voor docenten en praktijkopleiders zijn hierover twee kennisbundels samengesteld: één voor het mbo en één voor het hbo. Deze informatie is ook goed als bijscholing te gebruiken.

Het versterken van het sociale netwerk van de cliënt wordt steeds belangrijker, net als het samenwerken met informele zorgverleners. Maar hoe bereid je studenten daarop voor? Wat hebben ze nodig voor het samenspel met de cliënt, mantelzorger en vrijwilliger?

Benieuwd? Bekijk het filmpje of download de kennisbundel.

Deel je ervaringen

Hoe kijk jij aan tegen de samenwerking tussen zorgstudenten en informele zorg? De kennisbundel krijgt namelijk pas echt waarde als we met elkaar weten wat goed gaat en wat beter kan. Als beroepskracht heb je zicht op het kennisniveau van startende zorgprofessionals die je op jouw werk tegenkomt, dus vragen de makers van de kennisbundel/Expertisecentrum Mantelzorg je advies!

Deel via de poll en met een reactie jouw persoonlijke ervaringen met studenten en startende professionals op het gebied van informele zorg. Deze informatie helpt ontwikkelaars en docenten om hun lesmateriaal nog beter te laten aansluiten bij de praktijk, zodat studenten bewuster en actiever de samenwerking met informele zorg opzoeken. De resultaten zullen ook in de kennisbundel verwerkt worden.

Theorie en praktijk

Kies het meest passende antwoord en licht je keuze eventueel toe met een reactie hieronder.

De stemming

19% Ja, ze pakken dit op een manier op waar ik keer op keer verrast door ben!
6% Ja, want...
75% Nee, ze hebben onvoldoende besef van het netwerk rondom de cliënt.
0% Nee, want...
aantal stemmen: 16

Bedankt voor het stemmen

Weten pas afgestudeerde zorgverleners hoe zij het beste kunnen samenwerken met mantelzorgers/vrijwilligers?

19% Ja, ze pakken dit op een manier op waar ik keer op keer verrast door ben!
6% Ja, want...
75% Nee, ze hebben onvoldoende besef van het netwerk rondom de cliënt.
0% Nee, want...
aantal stemmen: 16

Daarnaast zijn we heel benieuwd naar jullie antwoord op onderstaande vraag . Laat het ons weten met een reactie of mail naar info@zorgvoorbeter.nl.  

Wat vind jij belangrijk wat studenten leren als het gaat om de samenwerking met mantelzorgers of vrijwilligers tijdens hun opleiding?

Lees meer op Zorg voor Beter

Ik geef graag een toelichting op mijn keuze.

Jouw reactie

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen []. Voorbeeld: [www.zorgvoorbeter.nl] of [http://www.zorgvoorbeter.nl]. Velden met een (*) zijn verplicht.