Zorgvoorbeter.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

www.zorgvoorbeter.nl

Campagne Samen sterk tegen antibioticaresistentie gelanceerd op ABR-symposium

13 november 2017

Tijdens het symposium Antibioticaresistentie en ouderenzorg is de campagne Samen sterk tegen antibioticaresistentie van start gegaan. Onderdeel daarvan is de site resistentiepreventie.nl. De site is gericht op bestrijding van antibioticaresistentie. Verzorgenden, verpleegkundigen, zorgbestuurders en specialisten ouderengeneeskunde kunnen er terecht voor informatie en tools. Bovendien kunnen ze hun steun betuigen aan het ABR-programma door hun handtekening te zetten.

website-resistentie-preventieAntibioticaresistentie is een groeiend probleem waar iedereen in de verpleeghuissector mee te maken krijgt. Professionals en bewoners van verpleeghuizen lopen nou eenmaal meer risico op besmetting.

We ondersteunen verpleeghuizen bij het verlagen van de kans op besmetting, door hygiënischer te werken en de kennis over infecties te vergroten. Daar is de hulp van de sector zelf bij nodig, teken daarom ook de petitie en ga aan de slag met het oplossen van het probleem. Zo worden we samen sterk tegen antibioticaresistentie.

Bezoek de website resistentiepreventie.nl 

Het programma Aanpak antibioticaresistentie verpleeghuizen is een gezamenlijk project van ActiZ, het RIVM, V&VN, Verenso en Vilans.

Lees meer op Zorg voor Beter

 

Wil je hierop reageren?

Jouw reactie

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen []. Voorbeeld: [www.zorgvoorbeter.nl] of [http://www.zorgvoorbeter.nl]. Velden met een (*) zijn verplicht.