Zorgvoorbeter.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

www.zorgvoorbeter.nl

Middagsymposium Zingeving in zorg en welzijn: ook dat nog?!

Het minisymposium ‘Zingeving in zorg en welzijn: ook dat nog?!’ wordt op 13 april georganiseerd ter gelegenheid van het verschijnen van de mobiele website 'Omgaan met levensvragen van ouderen' en het boek 'Zingeving in zorg en welzijn'. Deze bieden werkers in de gezondheidszorg en het sociaal werk handvatten voor het omgaan met zingevingsvragen van cliënten en patiënten.

Als het om zingeving gaat worstel je misschien ook wel met de vraag hoe jij op dat vlak een bijdrage moet en kunt leveren. Vaak hoor je dan: hoe herken ik zingevingsvragen bij patiënten of cliënten, wat doe ik ermee in de dagelijkse zorg- en hulpverlening, hoe organiseer ik het, hoe verwijs ik en wat vraagt het van mij persoonlijk? Als jij deze vragen ook wel eens stelt en daar graag een antwoord op wilt krijgen, dan ben je op dit middagsymposium op de juiste plaats.

Wanneer

13 april 2017 13.00 – 17.00 uur

Waar

Dominicanenklooster, Assendorperstraat 29, Zwolle, zaal Het Refter

Voor wie?

Werkers in de gezondheidszorg en het sociaal werk en hun opleiders (MBO/HBO).

Kosten

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Aanmelden kan op de website van Hogeschool Viaa Zwolle.

Programma

Tijdens het middagsymposium komen diverse sprekers aan het woord: 

  • Rinske Boomstra, dagvoorzitter (Vilans)
  • Carlo Leget (Universiteit voor Humanistiek) over het diamantmodel als leidraad bij het herkennen van zingevingsvragen in de praktijk
  • Petra van Leeuwen (Movisie) over aandacht voor zingeving in proces van zorg- en hulpverlening
  • René van Leeuwen (lectoraat Zorg en zingeving) over het ontwikkelen van bekwaamheid in het omgaan met zingevingsvragen

Ook zijn er praktische workshops over onder andere zingevende gespreksvoering met cliënten (door Marjoleine Vosselman), het werken met de mobiele website ‘Omgaan met levensvragen in de ouderenzorg’ (door Foekje Pol), zingeving bij specifieke doelgroepen (leefstijlproblematiek, kinderen en in de GGZ), de aandachtsvelder ‘zingeving’ en aandacht voor zingeving in het onderwijs van zorg- en hulpverleners.

Het hele programma vind je op de website.

Wil je hierop reageren?

Jouw reactie

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen []. Voorbeeld: [www.zorgvoorbeter.nl] of [http://www.zorgvoorbeter.nl]. Velden met een (*) zijn verplicht.