Zorgvoorbeter.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

www.zorgvoorbeter.nl

Geef je mening over de campagne hbo-v in de ouderenzorg

16 mei 2017

In 2020 zijn er 3,4 miljoen ouderen in Nederland. Die vaak thuis blijven wonen. Er zijn de komende jaren daarom vele vacatures in de ouderenzorg. Met de campagne ‘HBO-V in de ouderenzorg - Daar zit meer achter’ werken ActiZ en V&VN samen aan een beter en reëler beeld van het werken in de ouderenzorg, zowel intramuraal als in de wijkverpleging. Maar is die campagne effectief? Doe mee en vul de enquête in.

Daar zit meer achterIn hoeverre draagt de campagne bij aan een beter beeld van de ouderenzorg bij de doelgroepen? Geef je mening via de enquête voor jouw doelgroep (de vragenlijsten staan tot 1 juni live en het aantal respondenten is maximaal 250). 

Test je kennis over de ouderenzorg

Het werk als hbo-verpleegkundige in de ouderenzorg is uitdagend. De campagne Daar zit meer achter heeft ook een test ontwikkeld voor studenten, zodat ze kunnen kijken wat ze al weten over de ouderenzorg. En kunnen leren wat er allemaal bij komt kijken. De test is echter niet alleen leuk voor studenten. Ook als je al in de ouderenzorg werkt, is het een mooie manier om eens stil te staan bij het onderwerp

De test bestaat uit 20 vragen over de ouderen en de ouderenzorg. Er is onder andere aandacht voor dementie, medicatie en sociale kwetsbaarheid. Misschien vind je sommige vragen moeilijk of ga je er juist gemakkelijk doorheen. Dankzij de uitleg bij de antwoorden kun je met de test veel leren en ontdekken over de zorg aan ouderen.

Meer over Daarzitmeerachter.nl

De campage 'Daar zit meer achter' wil meer hbo-verpleegkundigen interesseren voor het werk in de ouderenzorg en wijkverpleegkunde. De campagnewebsite ‘Daar zit meer achter’ laat hbo-v studenten levensecht de uitdagende situaties in de ouderenzorg ervaren. Je vindt er ook een docentenplein waar je mooi lesmateriaal kunt downloaden. Verder verschijnt er elke dinsdag een nieuw blog uit de praktijk. De landelijke campagne wordt uitgevoerd door ActiZ en V&VN. Dit schooljaar wordt de campagne gefinancierd door het A&O VVT.

Onderwijsalert van Zorg voor Beter

Om docenten en praktijkbegeleiders op de hoogte te houden van nieuwe filmpjes en lesmateriaal voor mbo en hbo heeft Zorg voor Beter een speciale gratis nieuwsbrief. Meld je aan voor deze gratis Onderwijsalert.

Lees meer

 

Wil je hierop reageren?

Jouw reactie

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen []. Voorbeeld: [www.zorgvoorbeter.nl] of [http://www.zorgvoorbeter.nl]. Velden met een (*) zijn verplicht.