Zorgvoorbeter.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

www.zorgvoorbeter.nl

Inspiratiesessie ‘Meer grip op onbegrepen gedrag’

Laat je inspireren door andere zorgorganisaties tijdens de inspiratiesessie 'meer grip op onbegrepen gedrag'. In gesprekken ga je in over de aanpak van onbegrepen gedrag. Tijdens de dag is er ruimte om ervaringen uit te delen, casuïstiek te bespreken en leer je om te gaan met dilemma's rondom onbegrepen gedrag.

Zorggroep Apeldoorn heeft veel aandacht voor onbegrepen gedrag, met een hoofdrol voor de naasten de bewoner. Vroeger informeerden ze naasten vaak achteraf over de inzet van psychofarmaca, nu heeft de specialist ouderengeneeskunde standaard vooraf ruggespraak. Ze bespreken alle gedrag in structurele bewonersbesprekingen in plaats van alleen aandacht te hebben voor onbegrepen gedrag bij escalatie. De levensgeschiedenis van de cliënt is leidend. Zorggroep Apeldoorn is daarmee een van de vele organisaties die actief werken aan bewust gebruik van psychofarmaca en omgaan met onbegrepen gedrag. Zij doen mee aan het Vilans-programma ‘Beter af met minder?’.

Wanneer

Donderdag 21 september, 13.30 - 17.45 uur

Waar

Het Zonnehuis, Dorpstraat 49, Beekbergen

Voor wie?

Familie,  verzorgenden, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, (SOG) artsen, psychologen, ergo-/fysiotherapeuten, managers en bestuurders

Kosten

Deelname aan de inspiratiesessie is gratis

Aanmelden

Meld je aan!

Programma

Laat je inspireren door andere zorgorganisaties, en deel ook jouw kennis en ervaring. Leer van elkaar aan de hand van dilemma’s en casuïstiek. Hoe kan je werken aan bewuster gebruik van psychofarmaca? Wat komt daarbij kijken? Wat is de rol van familie en hoe kan je de samenwerking tussen alle betrokkenen verbeteren? De inspiratiesessie laat je anders kijken naar en omgaan met onbegrepen gedrag.

De dagvoorzitter tijdens deze inspiratiesessie is Jeroen Schumacher, expert vernieuwend zorgen bij Vilans.

Bekijk het volledige programma (pdf).

Lees meer op Zorg voor Beter

Wil je hierop reageren?

Jouw reactie

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen []. Voorbeeld: [www.zorgvoorbeter.nl] of [http://www.zorgvoorbeter.nl]. Velden met een (*) zijn verplicht.