Zorgvoorbeter.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

www.zorgvoorbeter.nl

Download: inspiratiebox 'Technologie in de langdurende zorg'

08 februari 2018

Met technologische hulpmiddelen kun je de zorg voor cliënten aangenamer en makkelijker maken. Toch is de impact van technologie op het leven van veel cliënten in de langdurige zorg nog vrij klein, omdat voor hen het gebruik nog niet vanzelfsprekend is. Terwijl het aanbod enorm is. In de inspiratiebox van Vilans vind je een greep uit allerlei technologieën en apps.

technologie-langdurende-zorgDe technologieën zijn opgedeeld in tien categorieën zoals 'Zelfstandig koken en eten', 'Contact met de buurt' en 'Stimuleren van beweging'. In die laatste categorie vind je bijvoorbeeld Fietslabyrint. Daarmee maken cliënten een interactieve fietstocht door steden en natuurgebieden. Terwijl de cliënt op een hometrainer zit, krijgen ze allerlei fietsroutes te zien op een beeldscherm. En zo vind je nog 77 andere technologische toepassingen, van AutiPlan tot zorgrobot Zora

Download de inspiratiebox 'Technologie in de langdurende zorg' (pdf)  

Maak je eigen box

Met dit overzicht kun je ook zelf een inspiratiebox met technologieën samenstellen die bij jouw organisatie past. De productkaarten zijn namelijk zo ontworpen dat je ze per stuk kunt printen.     

Poll: hoe gebruikt jouw organisatie technologie

Welke technologie gebruiken jullie al binnen je organisatie voor de zorg van cliënten? En waar zet je dat vooral voor in? Denk aan apps, robots of computerspellen. Vul de poll hieronder in.

De stemming

25% Stimuleren van beweging
19% Langer zelfstandig en prettig wonen
6% Zelfstandig koken en eten
19% Zelfstandig en veilig naar buiten
38% Ontspanning en vermaak
6% Ondersteuning bij dagstructuur
0% Contact met de buurt stimuleren
13% Contact met vrienden, familie, begeleiders stimuleren
0% Zorg met elkaar regelen
0% Overig (geef hieronder aan waar je de technologie voor inzet)
aantal stemmen: 16

Wat vind jij?

Welke technologie gebruiken jullie het meest in jouw zorgorganisatie?

Lees meer op Zorg voor Beter

Ik geef graag een toelichting op mijn keuze.

Jouw reactie

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen []. Voorbeeld: [www.zorgvoorbeter.nl] of [http://www.zorgvoorbeter.nl]. Velden met een (*) zijn verplicht.