Zorgvoorbeter.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

www.zorgvoorbeter.nl

Infographic: Hoe maak je een huis veiliger voor ouderen?

17 mei 2017

Nu ouderen langer thuis blijven wonen, is aandacht voor valpreventie in de thuissituatie des te belangrijker. Bijna de helft van het aantal valongelukken gaat met letsel gepaard, waardoor ouderen hun zelfredzaamheid tijdelijk of voorgoed kunnen verliezen. Aanpassingen en hulpmiddelen kunnen een huis veiliger maken. Deze infographic geeft je per kamer in het huis tips en adviezen. Handig om zelf te gebruiken bij het adviseren of om te delen met cliënten.

De adviezen zijn praktisch en gemakkelijk toepasbaar. Zet spullen die je vaak gebruikt bijvoorbeeld op de laagste plank in het keukenkastje, zorg dat je kunt gaan zitten als je moet wachten tijdens het koken en koop keukenattributen in contrasterende kleuren als je slecht kunt zien. In de infographic vind je naast tips voor de keuken, ook adviezen voor de woonkamer, hal, slaapkamer en badkamer.

De infographic is gemaakt door ergotherapeut Jochen Bilderdeek en is vertaald uit het Engels. Bilderdeek is mede-eigenaar van Ergotherapiepraktijk Emergo.

Lees meer


 

Wil je hierop reageren?

Jouw reactie

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen []. Voorbeeld: [www.zorgvoorbeter.nl] of [http://www.zorgvoorbeter.nl]. Velden met een (*) zijn verplicht.