Zorgvoorbeter.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

www.zorgvoorbeter.nl

Thema: Hygiëne

E-learnings en trainingen

Medewerkers moeten voldoende kennis hebben om hygiënisch te kunnen werken. Weten ze wat het belang is van hygiënisch werken voor hun kwetsbare cliënten, maar ook voor zichzelf? Weten ze hoe infecties ontstaan? Wat ze zelf bij kunnen dragen aan voorkomen van besmetting? Zijn ze bekend met de protocollen en afspraken in de organisatie? Weten ze de materialen te vinden? Het vergt niet alleen kennis, maar ook een cultuur waarin hygiënisch werken gewoon is. Waarin iedereen vaak en goed zijn handen wast en constant alert is op onveilige situaties. Scholing draagt bij aan die kennis.

Gratis prikincidenten instructie (e-learning)

Online instructie en test voor professionals na een prikaccident. Je loopt verschillende cases door. Zeer inzichtelijk en compleet. Volg de e-learning Prikincidenten instructie van VHIG.

Cursus Infectiepreventie (V&VN)

V&VN geeft een praktische cursus van een middag over infectiepreventie voor verpleegkundigen en verzorgenden uit zorginstellingen en de thuiszorg. Daarbij komen de onder andere de Protocollen Werkgroep Infectiepreventie (WIP) aan de orde. Ook wordt er gebruik gemaakt van een UV lamp waardoor zichtbaar wordt of de handen op de juiste wijze zijn gewassen en hoe micro-organismen zich kunnen verspreiden.  Lees meer over de Cursus Infectiepreventie op de website van de V&VN Academie.

E-learning infectiepreventie

De Free Learning Infectiepreventie geeft je basiskennis over hygiëne. Er is veel aandacht voor handhygiëne, maar ook voor andere manieren waarmee je micro-organismen kunt overdragen. In totaal bestaat de e-learning uit 17 vragen. Na het beantwoorden van een vraag bij een afbeelding of filmpje, krijg je direct toelichting. Daardoor leer je meteen van je goede of foute antwoord. Als je voldoende vragen goed hebt beantwoord (80 procent of meer), ontvang je een certificaat. Je kunt voor deze module ook 1 accreditatiepunt krijgen. De e-learning duurt ongeveer 30 minuten. Ga direct aan de slag met de e-learning infectiepreventie.

Deze Free Learning is ontwikkeld samen met Zorggroep Alliade. Voor vragen kun je contact opnemen met Paul Ceasar (p.caesar@alliade.nl).

E-learning handhygiëne

Met de gratis e-learning handhygiëne kun je je kennis testen en waar nodig bijspijkeren  Er is veel aandacht voor hygiënisch werken. Zeker ook in verband met antibioticaresistentie. Van een goede handhygiëne wordt gezegd dat het het belangrijkste onderdeel is van infectiepreventie, maar waarom eigenlijk? Het antwoord op die vraag vind je in de e-learning. Daarnaast is er natuurlijk aandacht voor de vijf momenten, het wassen van de handen met water en zeep en het gebruik van alcohol. Wat moet je bijvoorbeeld doen wanneer er sprake is van een norovirusuitbraak? Andere onderwerpen die aan bod komen zijn het gebruik van handschoenen en de verzorging van je handen. De e-learning duurt ongeveer een half uur. Hij bestaat uit uitleg, filmpjes en korte kennistestjes. Ook veelgemaakte fouten worden besproken. Vraag de gratis e-learning aan.

De e-learning is ontwikkeld door E-learning Made Easy. Met vragen kun je contact opnemen met Hedwig Schlötjes-Belle via info@elearningmadeeasy.nl.

E-learning Hygiënisch werken

Deze e-learning is bedoeld als (bij- of na-scholing) voor zorgverleners die individueel of in een team zorg bieden. Deze zorg kan geboden worden in verpleeghuizen, verzorgingshuizen, dagopvang, vormen van kleinschalig wonen en de thuiszorg. In deze e-e-learning leer je hoe je volgens de LCHV richtlijnen hygiënisch werkt. Na het bestuderen van de theorie wordt je kennis getoetst met meerkeuze vragen. Het volgen van deze e-learning duurt 2 uur en kost 20 euro.
E-learning Hygiënisch werken op Zorgleren.nl

Stichting Trainingen Infectie Preventie

Stichting Trainingen Infectie Preventie (STIP) verzorgt een groot aantal infectiepreventie trainingen gericht op: verpleeghuis- en verzorgingshuiszorg (Actiz), zelfstandige klinieken (ZKN), deskundigen infectiepreventie (VHIG) en voor alle zorgprofessionals die geïnteresseerd zijn in infectiepreventie. Ook trainingen over maatregelen bij BRMO (antibioticaresistentie). Bekijk de trainingen op de website van STIP.

E-learnings van ZorgVooraf

ZorgVooraf biedt als academie voor infectiepreventie van CareB4 scholing in de vorm van e-learning op het gebied van infectiepreventie aan verpleeg en verzorgingsinstellingen. Zorgorganisaties kunnen deze e-learnings aan hun medewerkers aanbieden. Bekijk de modules op de website van ZorgVooraf.nl  

Vereniging voor Hygiëne & Infectiepreventie

De website van de Vereniging voor Hygiëne & Infectiepreventie in de Gezondheidszorg (VHIG) geeft informatie en een overzicht van congressen en nascholing over hygiëne. Zie de website van de VHIG

Video's

Video's over hygiëne en infectiepreventie.


 

Wil je hierop reageren?

Jouw reactie

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen []. Voorbeeld: [www.zorgvoorbeter.nl] of [http://www.zorgvoorbeter.nl]. Velden met een (*) zijn verplicht.